viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.01.24 @ 11:38

Preko četiri mjeseca čekao je hrvatski košarkaš, Vitežanin Zvonimir Ivišić svoj debi u američkoj košarkaškoj NCAA ligi. Odlazak u sveučilišnu košarku, za kakav se odlučio u kolovozu, činio se na prvu kao sjajan potez, no onda je uslijedilo razdoblje kakvo niti jednom mladom sportašu ne bismo poželjeli.

Mjesecima čekao dozvolu za igru pa apsolutno oduševio. Administrativni problemi odgodili su njegov debi pa se Zvonimir posvetio studiranju i treningu, no nije gubio nadu kako će ove sezone upisati svoj prvi nastup za Kentucky Wildcats, jednu od najuspješnijih i najpopularnijih momčadi američke sveučilišne košarke. Anthony Davis, Devin Booker, Julius Randle, Bam Adebayo, D’Aaron Fox, Devin Booker, Jamal Murray, John Wall, P.J. Washington i DeMarcus Cousins samo su neki od aktivnih košarkaša koji su s tog sveučilišta završili u NBA ligi.

OGLAS

Ivišić je u igru ušao s klupe, a onda je oduševio. U velikoj pobjedi Wildcasta, koji su savladali Georgia Bulldogs rezultatom 105:96, Ivišić je za 16 minuta upisao fantastičnu statistiku. Ubacio je 13 poena, uz šut 5:7, pogodivši tri trice, a tome je dodao pet skokova, dvije asistencija, dvije ukradene lopte i čak tri blokade. Wildcasti i njihovi navijači su oduševljeni igračem kojeg su već nazvati “Big Z”. No, na društvenim mrežama možemo već pronaći i nazive poput Bijeli Wembanyama.

OGLAS

219 centimetara visoki hrvatski košarkaš nakon utakmice je otkrio kako je briznuo u suze kad je saznao da je napokon dobio priliku zaigrati. To je dugo čekao, zapravo još od prošle sezone, u kojoj je bio član crnogorskog SC Derbyja. Ivišić je rođen 9. kolovoza 2003. godine, a za SC Derby i dalje igra njegov brat blizanac Tomislav.

OGLAS
Oglasi
LM