spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Lana Pudar dobila Državnu nagradu za sport BiH, nagradili je sa ogromnim iznosom!?

- Oglasi -

,,Državna nagrada za sport Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, u vrijednosti 10.000 KM, dodijeljena je plivačici Lani Pudar, kao najveće priznanje Bosne i Hercegovine za izuzetan doprinos razvoju sporta i afirmaciju BiH”, piše u priopćenju.

Među sportskim uspjesima ove mlade Mostarke su prvo i treće mjesto u disciplini 200 metara delfin na seniorskom prvenstvu u Rimu i seniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dabiju.

Pudar je, između ostalog, višestruka juniorska prvakinja Europe, a bila je i dva puta zlatna na Mediteranskim igrama održanim u Oranu 2022. godine.

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o visini jednokratne novčane nagrade za zaslužnog sportaša Bosne i Hercegovine i vrhunskog sportaša međunarodnog razreda za 2022. godinu, koju je predložilo Ministarstvo civilnih poslova.

Novčana nagrada zaslužnim sportašima BiH u 2022. godini utvrđena je u jednokratnom iznosu od 1.500 KM do 3.100 KM za 12 sportaša, koji su ispunili uvjete za odlazak u mirovinu.

Jednokratna novčana nagrada za vrhunske sportaše međunarodnog razreda uključuje osvojena prva tri mjesta na Olimpijskim igrama, svjetskom ili europskom prvenstvu ili na Paraolimpijskim igrama, kao i ispunjena “A” norma ili ostvaren plasman za sudjelovanje na Olimpijskim igrama/Parolimpijskim igrama/Specijalnoj olimpijadi/Svjetskom prvenstvu.

Jednokratna novčana naknada u 2022. godini dodijeljena je za 33 vrhunska sportaša u BiH, a visina je određena na osnovu postignutih rezultata na natjecanjima na kojima je sportaš sudjelovao i kreće se od 2.000 do 2.500 KM.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.