viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.01.22 @ 07:37
OGLAS

Novak Đoković je dobio pravnu bitku protiv australskih vlasti i odobrena mu je viza za ulazak u državu te više nema prepreka da nastupi na Australian Openu.

Najbolji tenisač svijeta je dobio medicinsko izuzeće jer je prebolio koronavirus u prosincu, no po dolasku u Melbourne viza mu je poništena.

OGLAS

Savezna vlada i lokalne vlasti u Melbourneu su tvrdili da prebolovani koronavirus nije uvjet za ulazak u Australiju već cijepljenje, a s obzirom da je Đoković izjavio da nije cijepljen, oduzeta mu je viza, a on prebačen u imigracijski centar, podsjeća Klix.ba.

OGLAS

Nakon nekoliko dana održano je suđenje na kojem su Đokovićevi odvjetnici imali jače argumente od kolega koji su zastupali australske vlasti, te je sudija Anthony Kelly presudio u korist najboljeg tenisača svijeta.

OGLAS

Nešto malo nakon 7 sati jutros donesena je velika odluka za Đokovića. Zapovijeđeno je da Vlada Australije plati sve troškove i da Đokoviću bude ukinuta odluka o ukidanju vize.

Đoković će sada vjerojatno moći nastupiti na Australian Openu koji počinje 17. siječnja, a na kojem će loviti rekordnu 21. titulu sa Grand Slam turnira. Novinar Paul Sakkal razgovarao je s Christopherom Tranom odmah nakon što je sudac donio odluku, sada je jasno da je ministar imigracije čovjek čija se odluka čeka. 

Sudac je prilikom donošenja svoje odluke rekao kako ne bi volio da vlasti odluče ići protiv njegove odluke, ali i da će Đokoviću biti zabranjen ulazak u Australiju na tri godine kao mu australska vlada ponovno ukine vizu.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM