viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.12.23 @ 22:13

Nogometni klub Čelik najavio je nedavno pokretanje jednog od najvažnijih projekata u povijesti kluba, a radi se o izgradnji klupskog trening kampa.

Trening kamp je planiran na lokalitetu Plandilo, a iz NK Čelik žele da im Grad Zenica ustupi zemljište za izgradnju kampa.

OGLAS

Iz Čelika u ovom projektu vide garanciju svijetle budućnosti kluba.

OGLAS

,,Bez obzira na brojne organizacijske i financijske uspjehe neophodne za oporavak kluba, svi zajedno moramo razmišljati o sportskoj perspektivi NK Čelik, a ona jednostavno ne može biti svjetla u punom sjaju bez vlastitog mjesta za treniranje za igrače svih kategorija NK Čelika”, istaknuli su u jednoj od ranijih objava iz NK Čelik.

OGLAS

Zeničani godinama muku muče s ograničenim brojem termina za treniranje i primoran je terene u Zenici dijeliti s ostalim gradskim klubovima.

,,Klub godinama muku muči s ograničenim brojem termina za treniranje koje je primoran dijeliti s ostalim sportskim kolektivima u gradu, a svjesni problema s kojima se klub susretao, te kapaciteta i veličine našega Čelika, čvrsto smo uvjereni da je izgradnja vlastitog trening centra jedini put za ostvarenje sportskih uspjeha u svim selekcijama”, dodali su iz NK Čelik u objavi na službenim stranicama na društvenim mrežama.

Također, NK Čelik je podnio inicijativu da Gradsko vijeće Grada Zenica proglasi NK Čelik klubom od posebnog interesa.

Trenutno je Čelik član Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i na polusezoni je osmoplasirani tim na tabeli s 21 bodom.

Oglasi
LM