OGLAS
Vrijeme objave: 20.06.24 @ 12:55
OGLAS

Nogometni savez Bosne i Hercegovine potpisao je s Gradom Zenica aneks Sporazuma o unaprjeđenju infrastrukture, opremanju, održavanju i korištenju stadiona “Bilino polje” u Zenici.

OGLAS

U sklopu ovog aneksa, koji je dio prije 10 godina potpisanog Sporazuma o odigravanju utakmica A reprezentacije na pomenutom zeničkom stadionu, bit će urađena “djelomična sanacija i adaptacija Stadiona Bilino polje u Zenici”.

Cilj je da zenički stadion ispuni uslove krovne europske kuće nogometa UEFA-e za kategorizaciju stadiona za utakmice predstojeće UEFA A Lige nacija. BiH će u tom natjecanju na zeničkom stadionu igrati protiv Njemačke, Nizozemske te Mađarske.

OGLAS

“Naš sporazum je da, kada god su ove investicije na stadionu, Grad ulaže 49 posto a NSBiH 51 posto. Svi radovi koji se trebaju uraditi da dobijemo sve licence, da tu i dalje reprezentacija može igrati, trebaju se završiti do rujna”, istakao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

OGLAS

On se, mada nije želio potvrditi hoće li se uopće kandidirati za treći mandat gradonačelnika Zenice te, mada je u ožujku prošle godine ispunio sve uvjete za mirovinu i po godinama satrosti, “u šali” je zahvalio NSBiH što će u listopadu dovesti reprezentaciju i na proslavu njegovog trećeg gradonačelničkog mandata na čelu Zenice.

OGLAS

Generalni tajnik NSBiH Adnan Džemidžić zahvalio je, pak, gradonačelniku i njegovim suradnicima na podršci u osiguranju uslova za odigravanje utakmica na Stadionu “Bilino polje”, ali i u Trening centru NSBiH u Zenici, gdje se pripremaju reprezentativci te odigravaju utakmice mlađe i ženska selekcija BiH.

“Naravno, ‘Bilino polje’ je i naša kuća, gdje odigravamo i najveći broj utakmica i gdje ćemo i dalje odigravati svoje utakmice. Mi moramo odgovoriti visokim kriterijima, koje UEFA nameće svim asocijacijama, a ne samo našem savezu”, kazao je Džemidžić, koji je izrazio uvjerenje da će svi planirani radovi biti okončani u zadatim rokovima te da će navijači i igrači imati potpuni ugođaj u Zenici.

On je podsjetio kako je Liga nacija natjecanje koje je “prekomponirano” kako bi se osjetila natjecateljska draž te da je bh. tim ponovno ušao u A diviziju.

Džemidžić je potvrdio kako je Stadion “Bilino polje” jedan od stadiona koji bi mogao posatati nacionalni stadion za A selekciju BiH, a da bi taj stadion trebao imati kapacitet između 18.000 i 20.000 mjesta.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM