viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.05.24 @ 19:10
OGLAS

Nogometaši Borca su prvaci Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/24. Banjalučki tim je do naslova došao kolo prije kraja prvenstva i to nakon neviđenog sudskog kiksa u utakmici 32. kola Wwin lige BiH u kojoj je Borac na domaćem terenu svladao Igman rezultatom 4:3.

OGLAS

Krenulo je danas dobro po Borac budući da je novi reprezentativac BiH Vuković doveo domaće u vodstvo na asistenciju Herrere. Ipak, u završnici prvog poluvremena Igman je preokrenuo rezultat. Prvo je Mešinović pogodio na asistenciju Janketića, a onda je Ramić okrenuo rezultat nakon velike pogreške Šušića.

Drugo poluvrijeme krenulo je lakrdijom glavnog suca Aleksandra Njegomirovića iz Prnjavora koji je već u trećoj minuti nastavka dosudio penal za Borac. U duelu su bili Lukić i Dupovac, a napadač Borca je bez ikakvog kontakta pao pa je Njegomirović dosudio najstrožiju kaznu koju je realizirao Nišić, piše Klix.ba.

OGLAS

Samo tri minute kasnije Igman je ponovno poveo. Hebibović je asistirao, a sjajno loptu u mrežu poslao Janketić. Ipak, dvije minute kasnije ponovno Borac poravnava rezultat. Herrera je odlično probio po lijevoj strani, a loptu u mrežu je poslao Hrelja.

OGLAS

Nova skandalozna odluka dogodila se u 58. minuti kada je Ramić postigao regularan pogodak za Igman, ali je pomoćni sudac vidio nepostojeće zaleđe koje je Njegomirović prihvatio i poništio gol.

OGLAS

Pet minuta kasnije Borac dolazi do proekreta uz novu skandaloznu odluku. Ovaj put je Kvržić bio u očitom zaleđu, ali je zastavica pomoćnika ostala nepodgnuta. Kvržić je potom matirao golmana, a ove sudske odluke su samo vrhunac onoga što smo gledali cijele sezone.

Do kraja utakmice više nije bilo promjena pa je ostalo konačnih 4:3. Borac na liderskoj poziciji sada ima nedostižnih pet bodova u odnosu na drugoplasirani Zrinjski uoči posljednjeg kola.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM