OGLAS
Vrijeme objave: 28.06.24 @ 15:49
OGLAS

Njemački mediji objavili su popis zemalja s najvećom posjetom navijača na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

OGLAS

Prvi na listi su Turci, slijede domaćini Nijemci, a na trećem mjestu su Hrvati! Podaci koji su procurili iz UEFA-inog ureda za sigurnost završili su u posjedu njemačkih medija, a prema tim brojkama, preko 100 tisuća Hrvata hodočastilo je na stadione u Berlinu, Hamburgu i Leipzigu, gdje su Vatreni igrali utakmice grupne faze.

Brojke iz tablice odnose se samo na tri uvodne utakmice, a najviše navijača na Njemačkim stadionima imali su Turci, njih je u tri utakmice na Euru pratilo ukupno 130 tisuća navijača. Drugi su domaćini Nijemci, koje je na stadione došlo podržati 125 tisuća navijača, a Hrvata je bilo oko 103 tisuće, stoji u podacima.

OGLAS

Odmah do Hrvata smjestili su se Albanci, kojih je u Njemačkoj na tribinama ukupno bilo 95 tisuća, a top pet zaključuju Rumunji s 92 tisuća navijača.

OGLAS

Primjerice Englezi, koji su izmislili termin navijačko gostovanje, stigli su u Njemačku u mizernom broju u odnosu na naše navijače, bilo ih je dosad samo 65 tisuća. Jasno je da u ovih 103 tisuće Hrvata spadaju i brojni naši gastarbajteri, ali UEFA se nije pitala odakle su stigli na utakmice, nego isključivo koliko ih je bilo.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi