Zrak u vitezu
OGLAS
//
utakmica započinje u 15 sati
Vrijeme objave: 19.06.24 @ 08:47
OGLAS

Hrvatska danas od 15 sati igra protiv Albanije u 2. kolu Europskog prvenstva. Nakon što je u 1. kolu skupine B Hrvatska poražena od Španjolske, u 2. kolu Vatreni protiv Albanije igraju jako važnu utakmicu koja bi mogla odlučiti o prolazu skupine na Europskom prvenstvu.

OGLAS

Utakmica se danas igra u Hamburgu u ranom terminu od 15 sati uz tekstualni prijenos na gol.hr-u. Poput Hrvatske, i Albanci će u ovaj sraz ući bez bodova, nakon što su u prvom kolu poraženi od Italije u ludoj utakmici u Dortmundu. To automatsko povećava značaj ove utakmice, jer onaj tko ove srijede izgubi, vrlo vjerojatno neće biti u prilici da završi kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije po skupinama.

Dan kasnije u našoj grupi će snage odmjeriti Španjolska i Italija, ali ako postoji situacija u kojoj izabranici Zlatka Dalića ne smiju osluškivati što se događa oko njih, onda je to ova trenutna, poslije teškog poraza od Španjolaca. Imperativ pobjede je pred našom reprezentacijom, a vidjet ćemo u kojoj će mjeri doći do promjena u momčadi. Sreća je što ozljeda nema, ali Dalić sigurno ima glavobolje i nešto će rotirati.

OGLAS

Očekuje se povratak Joška Gvardiola na mjesto stopera, a cijela obrana bi mogla doživjeti rekonstrukciju.
“Albanija nije protivnik kvalitete kao Španjolska, ali zaslužuje veliki respekt s naše strane. Očekujemo tešku utakmicu protiv motiviranog i organiziranog protivnika. Moramo biti strpljivi i jako oprezni. Znamo da je nama glavni cilj pobijediti, bit ćemo ofenzivniji i pokušat ćemo biti bolji. Moramo biti ofenzivniji. Bit će nekih promjena u sastavu. Tko god startao, taj će biti spreman i zna što nam je cilj”, rekao je uoči utakmice izbornik Dalić te dodao:

OGLAS

“Strpljenje je bitno, ne smijemo izgubiti glavu i koncentraciju, moramo biti živi do kraja. Bilo bi lijepo dobro otvoriti utakmicu, no niti jednog trenutka ne smijemo ići srljati, tražiti nešto na silu. Trebamo kvalitetom i igrom doći do rezultata. Naravno da idemo po tri bod, ali i bod na igra prije zadnje utakmice. Idemo strpljivo.”

OGLAS

Perišić na beku, Petković u napadu

Ivan Perišić očekuje se u prvih 11, ali na mjestu lijevog beka, dok će Gvardiol presliti na staro mjesto u srce obrane. Bruno Petković će startati umjesto Budimira u napadu što je i svojevrsna poruka Dalića kako nema niakkvih repova od utakmice sa Španjolskom. Vezni red bi trebao ostati nepromijenjen unatoč pisanjima kako bi Brozović mogao završiti na klupi.

Moguća postava za Albaniju:
Livaković – Stanišić (Juranović), Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Brozović (Majer), Kovačić – Majer (Mario Pašalić), Petković, Kramarić

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM