OGLAS
Vrijeme objave: 16.06.24 @ 15:09
OGLAS

Neugodan poraz od Španjolske na startu EURO-a u Njemačkoj, pokvario je raspoloženje u redovima hrvatske reprezentacije, ali nije zatvorio vrata prolaza “Vatrenih” u osminu finala.

OGLAS

Ispred hrvatske reprezentacije još su dvije utakmice, a u igri je još šest bodova. Izbornik Zlatko Dalić je na današnjem druženju s novinarima istaknuo kako situacija u kojoj su njegovi odabranici nije ugodna, ali i da je sve i dalje u njihovim rukama. – Nema mjestu pesimizmu, i dalje je u sve u našim rukama, Naravno, moramo biti bolji. Na meni je taj posao da okrenem momčad, kazao je.

Hrvatska s dvije pobjede protiv Albanije i Italije još uvijek može biti i prva u skupini, ali je takav rasplet najmanje moguć. Kada bi Hrvatska osvojila šest bodova, Španjolska dobila Albaniju, a Italija slavila protiv Španjolske, tada bi se zatvorio krug s tri reprezentacije sa po šest bodova.Tada bi odlučivala gol razlika, a “Vatreni” su teškoj poziciji zbog 0-3 poraza od Furije. Međutim, šest bodova osigurava prolaz, najvjerojatnije s druge pozicije što bi nas u osminu finala ponovo odvelo u Berlin na drugoplasiranu ekipu iz skupine A u kojoj su Njemačka, Švicarska, Mađarska i Škotska. Nakon prvog kola po tri boda imaju Njemačka i Švicarska.

OGLAS

Čak niti remi protiv Albanije ne bi nam posve zatvorio vrata, no u tom slučaju bi u zadnjem kolu morali poraziti Italiju. Prolaz u drugi krug trebao bi biti siguran sa četiri boda. Na zadnja dva EURO-a, 2016. i 2020. na kojim je sudjelovalo po 24 reprezentacije, svaki put su četiri boda bila dovoljna za prolaz. U tri navrata su četiri boda nosila drugo mjesto, a u pet navrata jednu od trećih pozicija koja je osiguravala osminu finala.Hrvatska bi mogla dalje i s tri boda, no tada će ključna biti gol razlika, što “Vatrenima” otežava situaciju zbog španjolskih 0-3.

OGLAS

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija je na posljednjem EURO-u 2020. startala porazom od Engleske (0-1), potom je remizirala sa Češkom (2-2), da bi u zadnjem kolu pobijedila Škotsku (3-1) i kao druga prošla dalje.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM