viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.05.24 @ 14:28
OGLAS

U organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, u Bosni i Hercegovini, u Travniku (na Vlašiću) od sutra do 05. svibnja 2024. godine održat će se 19. Svjetsko prvenstvo dijaspore BiH u futsalu.

Svoje sudjelovanje na 19. SP potvrdile su ekipe, reprezentacije građana i građanki BiH iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Belgije, Švicarske, Švedske, Danske, Norveške, Finske, Turske, Engleske, Holandije, Njemačke, Italije i Luksemburga. Planirani dolazak svih ekipa na Vlašić je petak 03. svibanj, a svi mečevi će biti odigrani u subotu, 04. svibnja 2024. godine, u sportskoj dvorani hotela “Sunce”. Žrijebanje će biti u petak, 03. svibnja 2024. godine, u 18 sati, u hotelu “Sunce” na Vlašiću.

OGLAS

Titulu šampiona bh. dijaspore u futsalu branit će ekipa iz Belgije koja je u finalu prošlog SP koje je održano u Sarajevu pobijedila ekipu iz Švedske. SP-a bh. dijaspore u futsalu je najmasovniji oblik okupljanja mladih iz BiH ili porijeklom iz BiH koji žive u dijaspori. Prvo prvenstvo je bilo organizirano u Linzu, Austrija, nakon toga održavano je svake godine u drugoj zemlji i zasnovano je na principu okupljanja mladih iz 16 država svijeta i po osnovu jedna zemlja – jedna ekipa (jednu zemlju može predstavljati samo jedna ekipa). Ovogodišnje Prvenstvo organizira se uz potporu i partnerstvo Općine Travnik. Visoki pokrovitelj ovogodišnjeg SP je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović. Sportski spektakl na Vlašiću bit će popraćen i nizom sadržaja kulturnog, zabavnog i informativnog karaktera. Prije natjecateljskog dijela programa, u petak, 3. svibnja 2024. godine održat će se i sastanak rukovodstva SSD BiH, a planirani su i susreti sa predstavnicima Travnika i ministarstava BiH nadležnih za dijasporu.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM