viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Druga liga federacije bih zapad
Vrijeme objave: 24.09.24 @ 15:19
OGLAS

U subotu 21. rujna odigran je susret u Cazinu između Krajine i do tada neporažene momčadi Druge lige Federacije BiH – Zapad, Nogometnog kluba Romari iz Viteza.

OGLAS

Kao što je Viteški.ba informirao već po okončanju svih susreta 6. kola, ovaj kako ga mnogi nazivaju “sporni susret”, završen je pobjedom Krajine rezultatom 3:2. Kada uđemo na službenu stranicu Nogometnog saveza Federacije BiH i detaljnije pročitamo o ovoj utakmici, ne može se vidjeti ništa sporno. Krajina je povela u 28. minutu, da bi Romari izjednačio zgoditkom Kapetana pet minuta kasnije. Pred kraj prvog poluvremena Baltić dovodi goste iz Viteza u vodstvo za 1:2, a tim se rezultatom otišlo na odmor.

Sudac Armin Islamović
Početkom drugog dijela od 58. do 66. minute domaćin s dva gola preokreće rezultat u svoju korist te susret završava 3:2 za Krajinu. Zanimljiv podatak jest da je Romari zaradio čak pet žutih kartona dok je tim iz Cazina prvi i jedini karton dobio tek u 88. minuti – stoji u detaljnijem službenom izvještaju s ove utakmice. Od jučer se na društvenim mrežama vodi pravi “mali rat” kada je u pitanju ovaj susret. Brojni pišu kako je sudac Armin Islamović kreirao sve da domaćin ostvari “puni plijen”, dok drugi navode kako je sve regularno te da Romari nije pokazao pravu sliku u ovoj utakmici.

OGLAS

Na popularnoj društvenoj mreži Facebook postoji stranica Druga liga FBiH Grupa zapad gdje se mogu i pratiti događanja sa nogometnih terena diljem Federacije. Upravo tu se i vodi najveća rasprava kako o ovoj utakmici tako i inače, o brojnim spornim utakmicama. Da suci uistinu znaju kreirati konačan rezultat, ne treba dvojiti, međutim postoji valjda ili bi barem trebala postojati, odgovornost za sudačke propuste. Vrlo rijetko možemo pročitati da je netko od arbitara dobio zabranu suđenja ili da se vodi određeni kazneni postupak za eventualno namještanje utakmica. Do koga je, je li do klubova koji sve to ponekad nijemo promatraju ili je do Saveza kojemu odgovara ovakva slika bh. nogometa, ostaje nam za prosuditi.

OGLAS

Što i kako dalje!?
Također, nerijetko se može pročitati ili vidjeti, kako uistinu ima i kvalitetnih sudaca, sudaca koji ne žele raspravljati ni o kakvim mogućim malverzacijama, koji časno i pošteno odrade svoj zadatak. Što vrijeme nosi, hoće li se u nižim bh. ligama stanje u budućnosti popraviti, ne samo po pitanju suđenja, nego i cjelokupne infrastrukture ili će se o ovakvim stvarima i dalje svakodnevno raspravljati, vrijeme će pokazati. U nastavku u komentarima pogledajte komunikaciju brojnih korisnika na društvenim mrežama koji prate Drugu ligu te pokušajte sami zaključiti je li susret Krajine i Romarija trebao biti završen drukčijim rezultatom.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM