viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.03.22 @ 16:48

Na naslovnoj stranici ove vijesti nalazi se prelijepa nogometna priča iz BiH. Jedna od onih koja zaslužuje svoje redove, priča koja je nastala na čistoj ljubavi prema nogometu i klubu.

Selo u sastavu Općine Sanski Most, Donji Kamengrad broji oko 2.000 stanovnika i ima svoje nogometne heroje, ima svoju bajku koja lagano postaje i stvarnost. NK Rudar Kamengrad je prije tri sezone bio prvak lige USŽ-e, a sada su u igri za plasman u Prvu ligu FBiH. Nakon 16. odigranog kola zauzimaju drugu poziciju u Drugoj ligi FBiH – zapad sa 35 bodova, bodom manje od lidera Iskre iz Bugojna. Za vikend su svladali bivšeg člana Prve lige FBiH ekipu Novog Travnika nakon nevjerovatnog preokreta. Vodili su gosti od 63. minute pogotkom Silajdžije, a u 83. i 89. minuti Rudar dolazi do preokreta golovima Hodžića i Ljutića.

OGLAS

Interesantno da su stanovnici MZ Donji Kamengrad prije pet godina na forumu izglasali da se prioritetno na igralištu u njihovoj mjesnoj zajednici izgrade tribine, kako bi se stvorili uvjeti za gledatelje koji gledaju utakmice NK Rudar. U tom trenutku nisu ni slutili da bi njihova ekipa u skorije vrijeme mogla biti u borbi za plasman u Prvu ligu FBiH. Možda u klubu još ne razmišljaju u pravcu promocije u viši rang, ali rezultati i tabela trenutno govore drugačije. Najveći derbi im je sa susjedskim Podgrmečom, a tribine stadiona u Donjem Kamnegradu su uvijek ispunjene kada igra Rudar. Stanovnici u ovoj Mjesnoj zajednici dišu punim plućima za svoj klub, a možda već ovo ljeto budemo svjedočili jednoj od naljepših nogometnih priča u Bosni i Hercegovini.

OGLAS

Ne kaže se bez razloga da snovi postaju stvarnost, a NK Rudar sanja i to im niko ne može zabraniti, dok i ljestvica govori da bajku pretvaraju u jednu sjajnu stvarnost. U narednom kolu ih očekuje derbi u Bugojnu protiv lidera Iskre koji može dati mnoge odgovore.

OGLAS
Oglasi
LM