viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.01.24 @ 13:45

Nogometni svijet šokirala je vijest da Zvonimir Boban, dosadašnji glavni čovjek za nogometna pitanja u Uefi, napušta krovnu europsku nogometnu organizaciju zbog neslaganja s predsjednikom Aleksandrom Čeferinom. Razlog je taj što je Čeferin odlučio promijeniti Statut Uefe kako bi si osigurao još jedan mandat na mjestu prvog čovjeka europskog nogometa, a Boban preko toga iz moralnih razloga nije želio prijeći, odnosno zažmiriti na jedno oko, što je od svojih najbližih suradnika, pa tako i od Bobana, tražio Čeferin.

Svjetski mediji te oni iz regije raspisali su se o odlasku hrvatske legende iz krovne europske nogometne federacije. Vijest je to koja je svakako razbudila Europu i svijet u jutarnjim satima. Boban je, očito, jako razočaran postupkom Čeferina i smatra da je izigrao temeljna načela onoga za što bi se Uefa trebala zalagati, a to je transparentnost i poštenje te poštovanje Statuta.

OGLAS

– Boban pismom šokirao UEFA-u, zbog “pogubne ideje” Čeferina poručio je da odlazi – javlja BiH portal Klix. 

OGLAS

– Potres u UEFA-i: Boban podnio ostavku uoči Kongresa – piše talijanska Gazzetta dello Sport uz komentar:– Hrvat napušta Nyon ne slažući se s promjenom statuta koju želi Čeferin, a koja bi omogućila predsjedniku da se ponovno kandidira i nakon 2027. godine. Europska nogometna federacija poručuje: Boban odlazi uz dogovoren sporazum. 

OGLAS

– Ostavka najvišeg dužnosnika otkriva napetost u vrhu europskog nogometa – napisao je britanski The Times uz dodatak.

– Dužnosnik Zvonimir Boban rekao je da odlazi iz Uefe zbog prijedloga koji bi čelnicima organizacije mogao omogućiti produljenje mandata i ovlasti.

– Zvonimir Boban donio šokantnu odluku: Napuštam UEFA-u, Čeferin je napravio poguban potez – piše N1 Bosna i Hercegovina. 

Oglasi
LM