viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.01.24 @ 21:42

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija bila je u petak veoma blizu osvajanja prvih bodova ove sezone u Svjetskome kupu.

Naime, Muzaferija je na spustu u talijanskoj Cortini d’Ampezzo sa startnim brojem 36 osvojila 31. mjesto s vremenom 1:35.66, što je za 2.60 sekundi bilo lošije od pobjednice Stephanie Venier, prenosi klix.ba.

OGLAS

Najboljoj je bh. skijašici prvi bod ove sezone izmaknuo za samo dvije stotinke s obzirom na to da je tridesetoplasirana spustašica Michelle Niederwieser kroz cilj prošla s vremenom 1:35.64.

OGLAS

Iza Austrijanke Stephanie Venier najbolje su bile i Švicarka Lara Gut-Behrami sa zaostatkom od 39 stotinki te Valerie Grenier, Christina Ager i Sofia Goggia koje su za pobjednicom zaostale 71 stotinku. 

OGLAS

Utrku je, nažalost, obilježila ozljeda najbolje skijašice svijeta, Amerikanke Mikaele Shiffrin, koja je nakon samo 20 sekundi od starta pala i ozlijedila nogu te je helikopterom prebačena u bolnicu. Shiffrin je krenula s osme startne pozicije, ubrzo je izgubila ravnotežu i izletjela u zaštitnu ogradu. Nakon pada ostala je ležati. Uz pomoć liječnika nekako je uspjela ustati, ali ne i nastaviti utrku, prenosi Avaz. Amerikanki je prilikom pada stradala lijeva noga, ali još se ne zna da li je to kraj sezone za nju.

Helikopter je Mikaelu morao prevesti u bolnicu, kako bi napravila detaljne pretrage. Muzaferija će priliku za nove bodove u spustu imati sutra u 10:30 sati na istom mjestu.

Oglasi
LM