viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.05.24 @ 13:24
OGLAS

U periodu od 15.05.2024. do 19.05.2024. Kiseljak će biti domaćin Svjetskog prvenstva u spinning ribolovu, odnosno ribolovu umjetnim varalicama. Uz Kiseljak, na rijeci Lašva u općini Busovača će također biti organiziran jedan dio ovog natjecanja.

Po riječima predsjednika Sportsko-ribolovnog saveza BiH Danijela Kobačića, očekuje se dolazak ribolovaca iz dvadesetak zemalja. Svjetsko prvenstvo bit će održano od 15. do 20.05.2024. godine na rijeci Lepenici u Kiseljaku, a jednim dijelom i na rijeci Lašvi u Busovači. Očekujemo dolazak oko 20 reprezentacija, već duže vrijeme radimo i pripremamo staze – rekao je Kobačić.

OGLAS

Svjetsko prvenstvo vrhunac je sezone u ovoj vrsti ribolova, koja je, pored fly fishinga, jedna od najpopularnijih disciplina lova na predatorske vrste riba. S obzirom da je ribolov jedna od ciljanih aktivnosti kada je u pitanju promocija i razvoj turizma na području srednje Bosne, podršku čitavom događaju od samog početka daje i Turistička zajednica Županije Središnja Bosna. Ovo prvenstvo bit će značajno i za promociju ovog dijela turističkih potencijala Središnje Bosne. Ribolov je, uz planinarenje i biciklizam, jedna od grana aktivnog turizma u kojoj itekako imamo što za ponuditi gostima, tako da ćemo i mi dati svoj doprinos održavanju ovog događaja kako organizacijski i financijski tako i promotivni – rekao je direktor Turističke zajednice ŽSB Miroslav Matošević.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM