viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.04.24 @ 21:06
OGLAS

Plivačica Lana Pudar je jedina sportašica iz Bosne i Hercegovine koja je osigurala sudjelovanje na Olimpijskim igrama na točno 100 dana do početka smotre najboljih sportaša u Parizu.

Naime, sjajna Lana je kroz svoje odlične rezultate i plasmane već davno osigurala olimpijsku normu te će zasigurno biti sudionik Igara u Parizu. Bosna i Hercegovina bi u francuskoj prijestolnici mogla imati još nekoliko sportaša koji su blizu plasmana na Olimpijske igre budući da se kvalifikacije u nekim sportovima tek trebaju održati.

OGLAS

Dakle, mogu se plasirati u Pariz rezultatima ili po plasmanu na svjetskoj ili europskoj listi. Potom dolaze pozivi na Igre i na kraju relokacija kvota zbog kojih bi neki bh. sportaši ipak mogli završiti u Parizu predstojećeg ljeta. Među onima koji se još uvijek nadaju plasmanu na Igre su atletičari Amel Tuka, Mesud Pezer i Abedin Mujezinović te džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardržić.

OGLAS

Plasmanu na Igre nadaju se i Farah Oneščuk (streljaštvo), kao i plivač Jovan Lekić, dok postoji i mala šansa da će se u Parizu ipak naći i taekwondosta Nedžad Husić koji je nedavno ispao u ključnim kvalifikacijama za Igre. Biciklistkinja Lejla Tanović također ima šansu za plasman na Igre, ali zbog nedostatka državne norme one nisu ogromne iako kao individua ima dobre rezultate. Podsjetimo, jubilarne 30. Olimpijske igre po redu održat će se u Parizu ovog ljeta, od 26. srpnja do 11. kolovoza. Očekuje se da će oko 10.500 sportaša iz 205 zemalja svijeta predstavljati svoju državu u najboljem mogućem svjetlu u 15 različitih sportaša objekata u glavnom gradu Francuske. Inače, ukupno 329 događaja za medalje bit će održano u 32 različitih sportova, a sve to će uživo pratiti od 300.000 ljudi i veliki broj medijskih radnika.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM