viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.12.23 @ 13:52

Proteklog vikenda članice STK “Vitez” Vitez, Iman Mehić i Ajna Zlotrg su nastupile na međunarodnom Gewo turniru u Novom Sadu, koje je jedno od najjačih natjecanja u regiji.

Iman Mehić je u ekipnoj konkurenciji u kategoriji mini kadetkinja nastupila sa Zarom Zlotrg iz Zenice kao predstavnice Bosne i Hercegovine, te su ostvarile vrhunski rezultat osvojivši 3. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji.

OGLAS

Ajna Zlotrg je nastupila u ekipi sa Eminom Cerić iz Sarajeva u juniorskoj konkurenciji i osvojila veoma dobro 3. mjesto. Kada se uzme u obzir da je bilo oko 900 igrača iz svih zemalja u regiji, ovo su vrhunski rezultati predstavnica Viteza.

OGLAS

U pojedinačnoj konkurenciji Iman je grupu završila na prvom mjestu savladavši tri igračice iz Srbije sa maksimalnih 3:0 bez izgubljenog seta i time se plasirala među 32 najbolje. U igri za 16 najboljih lako je savladala i Đukanović iz Lešnice. Drama je počela u igri za 8 najboljih gdje je Iman odličnom igrom došla do vodstva od 2:0 da bi se protivnica vratila u igru i uz malo sreće slavila sa 3:2 u vrlo neizvjesnom meću i time Iman ostavila bez borbe za medalju.

OGLAS

Sličan put u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji juniorki je imala i Ajna Zlotrg. U grupnoj fazi lako su savladane protivnice i grupu završava na prvom mjestu. U borbi za 16 najboljih savladana je igračica iz Negotina Gerginović (08-11 11-04 11-08 11-03), dok se u borbi za 8 najboljih Ajna sastaje sa igračicom iz BiH Anom Sladoje i u napetom meću gubi u osmini finala.

Oglasi
LM