viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.01.22 @ 23:32

Novi trener ekipe Budućnosti iz Bijeljine, Vitežan Josip Pandža rekao je za “Sport1” da je prihvatio poziv na prvu i da vjeruje Dariju Čojiću za svakog igrača kojeg dovede. 

Pandža je na startu kazao da je Budućnost za njega pozitivno iznenađenje. 

“Budućnost je za mene pozitivno iznenađenje. Imao sam i prije dobre informacije iz kluba, u dobrim sam odnosima sa Dariom i Draganom Čojić i uz Dubravka Barbarića, oni stvarno rade sve da ovaj klub bude organizacijski na visokom nivou. I to stvarno jeste. Bio sam u nekoliko premijerligaša, a Budućnost ne zaostaje za tim” – kazao je Pandža i dodaje:

“Ti ljudi su stvarno angažirani da nam ništa ne nedostaje. Ovaj period otkako sam ovdje je jako lijep, ostvarili smo i neke pobjede, odradili sjajan prelazni rok i sada čekamo nastavak prvenstva. Ono što je najbitnije jeste da smo svi zdravi, pa da dalje idemo ka svojim ciljevima“.

Zatim se dotakao teme napuštanja Čelika i zbog čega je odabrao Budućnost. 

“Iskreno, prihvatio sam poziv na prvu, bez puno premišljanja. U momentu kada više nije bilo izlaza u Čeliku zbog svih nagomilanih problema, kako financijskih, tako i organizacijskih, nisam se dvoumio niti jednog trenutka i mislim da je to pun pogodak. Iz ove perspektive vidim da jeste. Kada sam čuo ambicije Budućnosti, da želi u elitni rang, to me je privuklo” – rekao je Josip i nastavio:

“Znam koliko Dario radi na napretku ovog kluba, to je sigurno jedna od najboljih priča u Bosni i Hercegovini. Okupljena su talentirana djeca iz države i regije m, obučena, ima se s kim i raditi, a uspjeli smo još tu selekciju dopuniti s dva ozbiljna igrača, Milivojem Božovićem i Harisom Ćurevcem“.

Josip Pandža je zatim pričao o tome da je veoma zadovoljan kako je tim sklopljen. 

“Definitivno da je to ono što sam tražio. Izuzetno sam zadovoljan. Spoj mladosti i iskustva i velikog kvaliteta. I mladost ima visoki kvalitet, a ovi stariji igrači će pomoći da sve to na parketu daje željeni rezultat, a to je liga više. Svi radimo sve da do toga dođe. Što se tiče selekcije, ako bude zdravlja igrača, što je najvažnije, ta selekcija se neće dirati. Međutim, svjedoci smo da svugdje ima koronavirusa, pa vidjećemo kako će se stvari odvijati” – izjavio je Pandža. 

Novi trener Budućnosti iz Bijeljine pričao je o Dariju Čojiću koji je stvorio cijeli klub. 

“Ima puno dobre djece. Dario Čojić je čovjek koji sigurno u Bosni i Hercegovini najbolje prepoznaje tko može da bude ozbiljan igrač. Pokazao je to do sada na mnogo primjera. U svakoga koga on dovede vjerujem i ne bih imenovao nikoga posebno. Dario je tvorac svega toga, djeca su sjajna. Ostaje nam samo da radimo puno. Svi koji su ovdje, s razlogom su tu i uz sjajan rad vjerujem da ćemo neke gledati na europskim ili još jačim terenima” – naglasio je Pandža.

Nakon toga je rekao da ga je iznenadio kvalitet Prve lige Republike Srpske. 

“Sada kada sam ovdje, upoznat sam s kvalitetom natjecanja. Iznenadio me je kvalitet, nisam imao adekvatne informacije prije. Za neke igrače sam znao, puno kolega znam koji vode ekipe. Domaći tereni su nezgodni, dobra je posjećenost i sigurno da je prvi utisak puno bolji od onoga što sam mislio da se događa tu. Trebat će nam stvarno da zapnemo, da budemo zdravi, kako bismo ostvarili ciljeve. Sigurno da će biti izuzetno zanimljiva liga do kraja” – istakao je Pandža. 

Budućnost trenutno zauzima treće mjesto na tabeli u Prvoj ligi Republike Srpske sa 19 osvojenih bodova, dok vodeća Rogatica ima bod manje. 

Oglasi
LM