viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.04.24 @ 09:57
OGLAS

Proteklog vikenda u Vitezu je igrana dugo najavljivana utakmica Lige mladih Rukometnog saveza Herceg-Bosne, a koja je odlučivala o prvaku ovog, po mnogima, najorganiziranijeg omladinskog natjecanja u rukometu. Naime, ova sezona igrala se dvokružno, a uz Vitez, nastupali su ženski sastavi do 17 godina iz poznatih klubova Izviđač Ljubuški, Zrinjski Mostar, Leotar Trebinje, Nevesinje, Grude, Kiseljak, Stolac…

Vitežanke su do sada dominirale ligom, a jedini poraz doživjele su jesenas upravo na parketu u Ljubuškom, a uoči ovog susreta imale su pet bodova više od gošći, koje bi eventualnim slavljem u Vitezu, uz utakmicu manje bile u boljom poziciji za naslov. No, Vitez je na svome terenu ipak bio suveren, slavio je veliku pobjedu, možda i najveću po posljednjih dvadesetak godina rukometa u Vitezu, govore stariji poznavatelji ovoga sporta. Igralo se gol za gol, obje ekipe su se smjenjivale u vodstvu, iako je Vitez u pojedinim momentima odlazio i na plus tri, bio bolji sastav, no odlična vratarka gostujuće ekipe održavala je Izviđač u igri.

OGLAS

Svega pola minute prije kraja bilo je neodlučeno, sve ishodi bili su na stolu, a 15 sekundi prije zvuka sirene za neviđeno slavlje, oko 300 gledatelja pogodila je mlada Karla Alilović i Vitezu osigurala naslov prvaka Lige mladih te plasman na završnicu državnog prvenstva BiH. Najviše zgoditaka kod Viteza postigla je Mihalea Bobaš, ukupno šest, dok je kod gošći Katarina Milas zabila čak 12 zgoditaka.

OGLAS

“U svega sedam godina postojanja postali smo najbolji klub u ovome savezu kada gledamo uzrast igračica do 17 godina. To je uspjeh o kojemu nismo ni sanjali, i da, zaista se čini kao da ovo sve sanjamo. Veliko hvala upravi kluba na povjerenju, igračicama i njihovim obiteljima, publici koja nas prati i javnosti koja nas podržava. Ovo je za nas veliki uspjeh, motiv za budući rad i već idemo dalje, spremamo se za finale prvenstva BiH da Vitez predstavimo u najboljem svjetlu”, rekao je za medije trener RA Vitez Danijel Papić.

Kako smo doznali od vodećih ljudi kluba za narednu sezonu plan je zaigrati u seniorskim vodama kroz žensku federalnu ligu o čemu će odluka biti donijeta nakon razgovora s lokalnim vlastima i sponzorima.

OGLAS


OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM