viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 28.09.23 @ 07:50

Nakon više od godinu dana, rukomet se vraća u Travnik pod sloganom „Nema rukometa bez vas”

– Pridružite se našoj priči!“ utakmicom 2. kola Prve lige F BiH grupa sjever između RK „Borac“, Travnik i ŠR „Čelik junior“, Zenica koja će se odigrati u nedjelju, 1.10.2023. godine u dvorani OŠ „Turbe“, u Turbetu sa početkom u 18:00.

Travnik je uvijek bio rasadnik rukometnih talenata i rukomet je uvijek u Travniku bio sport broj 1. Rukometaši i rukometašice RK „Borac“ pisali povijest rukometa od 1950. godine. Enes Sujoldžić, Nikica Kovačevićević, Mihovil Lipovšek, Stjepan Šimić su treneri koji su iznjedrili sjajne generacije rukometaša predvođene sa Škandrom, Maslićem, Antićevićima, Šunjićima, Mikulićem, Šarićem, Bahtovićem, Pikotićem, Kovačevićem i mnogim drugima koji su ispisali knjige rukometa u Travniku. Članovi rukometne obitelji nisu samo bili dobri sportaši i oni su osobe koji su svojim ponašanjem van rukometnog igrališta plijenili svojom dobrotom i ljudskošću. Bili su ponos Travnika.

Smjene generacija i dugogodišnja stagnacija RK „Borac“ prouzrokovala je da je u Travniku rukometni sport bio ugašen a Klub prestao sa radom. Na Izvještajno – izbornoj Skupštini Kluba održanoj 18.7.2023. godine izabran je Upravni odbor u sastavu: Emir Abdulović predsjednik i članovi Sead Karakaš, Admir Hadžiemrić Adnan Baltić i Faris Hafizadić koji su u proteklom periodu isključivo radili na stabilizaciji Kluba, rješavanju pravne regulative Kluba, pripremi i stvaranju ekipe koja bi mogla nastupiti u natjecateljskom dijelu i ako je prioritet Kluba rad sa mladima, formiranje Akademije RK „Borac“ i pokretanje međurazrednih i međuškolskih natjecanja na području Općine Travnik.

Novoizabrano rukovodstvo Kluba zajedno sa trenerom Mehom Mašićem okupilo je igrače u sljedećem sastavu: Ahmet Kovač, Amar Hrustanović, Miran Čović, Salih Čelarević, Džejlan Dervić, Petar Čerkez, Ergin Terzć, Amer Huber, Anel Gopo, Ismar Kahrić, Elmir Trako, Darko Smoljo, Inas Saihović, Dženan Čauš, Adis Abazović, Enis Dedić, Demir Peco, Luka Lovrinović, Adnan Sadibašić, Ajdin Bočić, Ajdin Gashi i Faris Krpić koji će u nedjelju, 01. listopada 2023. godine započeti s natjecanjem.

Pozivamo sve stanovnike sa područja Općine Travnik da se pridruže jer “Naša priča nije potpuna bez vas! Pridružite se na utakmicama i zajedno pišemo povijest rukometa u Travniku.”, navode u pozivu iz RK Borac.

Oglasi