viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.06.23 @ 11:22

Mladi Silvio Ilinković napušta Premijer ligu naše zemlje. Naime, Ilinković je boravio na posudbi u Posušju, a zatim Zrinjskom, te se sada vraća u NK Rijeka.

Vjeruje da je posao odradio na najbolji način te da u Rijeci mogu biti zadovoljni. Sada će se na pripremama za novu sezonu pokušati izboriti za mjesto u timu. Sa Sergejom Jakirevićem je radio u Zrinjskom, pa se dobro poznaju.

OGLAS

“Ispunila mi se želja da se vratim u Rijeku. Tamo sam stigao prije četiri godine, uvjerio se koliko je Rijeka velik i sjajno organiziran klub s odličnim uvjetima. Vraćam se tamo gdje mi je sve poznato. Sretan sam što ću opet igrati s Matijom Friganom, Veldinom Hodžom i Nikom Galešićem, s kojima sam dijelio svlačionicu i u juniorskoj momčadi. Vraćam se treneru Sergeju Jakiroviću, koji me je trenirao u Zrinjskom, koji mi je pružio priliku u seniorskom nogometu. Za Zrinjski sam debitirao u europskoj utakmici, 19. srpnja prošle godine u 1:0 pobjedi protiv KF Tirane i sad sam u prilici prvu seniorsku utakmicu za Rijeku opet igrati u Europi, opet s trenerom Sergejom”, rekao je Ilinković za Sportske novosti.

OGLAS

Sa Posušjem je najprije izborio opstanak, a onda osvojio duplu krunu u Mostaru. Ranije je nastupao i za NK Romari Vitez. Tek mu je 20 godina, ali osjetio je kako osvajati trofeje, što će mu mnogo značiti u nastavku karijere.

OGLAS

Prisjetio se i dolaska u Posušje. “To je bila moja prva seniorska sezona. Bila je teška, ali ostvarili smo cilj. Ostanak smo izborili u samoj završnici kad nas je vodio trener Toni Karačić, koji me u mladosti doveo u Široki Brijeg i pomogao mi da se snađem. Nije bilo lako, bio je to moj prvi odlazak od kuće, privikavanje na samostalni život. Bilo mi je drago da smo se opet našli zajedno na poslu i lijepo iskustvo koje mi je otvorilo vrata u Zrinjskom. Dvije godine kontinuiranog igranja u Premijer ligi BiH puno mi znače za nastavak karijere“.

Ilinkoviću je tek 20 godina i sigurno da će imati šta pokazati u HNL-u.

Oglasi
LM