viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.04.22 @ 20:09

U petak, 22.4.2022. u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, odigran je košarkaški turnir za dječake u organizaciji Škole košarke ,,Prvi koš” Vitez, a sve u sklopu programa ,,Dani Općine Vitez 2022.”.

Na turniru su sudjelovale četiri ekipe, a na kraju dana najviše su pokazali košarkaši Škole košarke ,,Never stop” Donji Vakuf, koji su u finalu pobjedili vršnjake iz Škole košarke ,,Zrinjski” Mostar. Za treće mjesto, u susretu protiv selekcije Prvog koša, pobjedu je ostvarila ekipa KK ,,Star” Fojnica.

OGLAS

Kako je bilo i najavljeno, povratne informacije naših prijatelja i gostiju kažu da su mladi košarkaši ponijeli lijepe uspomene s našeg turnira i nadamo se da će tako biti i u buduće, poručili su iz Prvog koša.

OGLAS

Rezultati:
Škola košarke ,,Prvi koš” Vitez- Škola košarke ,,Zrinjski” Mostar 20-37
KK ,,Star” Fojnica- Škola košarke ,,Never stop” Donji Vakuf 40-45.

OGLAS

Za 3. mjesto:
Škola košarke ,,Prvi koš” Vitez- KK ,,STAR” Fojnica 20-28.

Finale:
Škola košarke ,,Zrinjski” Mostar – Škola Košarke ,,Never stop” 52-68.

U najbolju petorku turnira izabrani su:

Martin Bevanda
Škola košarke ,,Zrinjski” Mostar
Jasmin Behrem
Škola košarke ,,Never stop” Donji Vakuf
Tarik Melić
Škola košarke ,,Never stop” Donji Vakuf
Edin Huzbašić
KK ,,Star” Fojnica
Mihael Marić
Škola košarke ,,Prvi koš” Vitez.

MVP turnira: Jasmin Behrem
Škola košarke ,,Never stop” Donji Vakuf.

Da zaključimo, vidjeli smo puno lijepih poteza mladih košarkaša i puno kvalitetne košarke s obzirom na uzrast. Vjerujemo da će s ovog turnira, kao i sa većine turnira kojima smo bili domaćini, poniknuti budući kvalitetni košarkaši, jer ih se više istaknulo svojom igrom, razumijevanjem i uživanjem u ovom prekrasnom sportu, ističu iz Prvog koša. Hvala svim ekipama, trenerima i košarkašima na dolasku i što su svojim košarkaškim znanjem uveličali turnir. Turnir su pomogli Općina Vitez i OO HDZ BiH Vitez.

Oglasi
LM