viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.11.22 @ 08:48

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Leuvenu danas igra utakmicu kvalifikacija za Eurobasket, protiv domaćina Belgije. Susret je ovo za koji vlada veliki interes i, prema riječima domaćina, dvorana Sportoase Philipsitte (kapacitet 5.000 mjesta) skoro je rasprodana. “Rezultat protiv Njemačke nije bio prema našim očekivanjima, ali već sutra imamo priliku popraviti dojam. Dat ćemo sve od sebe da to i uradimo. Ekipu Belgije dobro poznajemo, znamo koliko mogu, ali sigurno da ćemo ih pokušati pobijediti”, kaže bh. reprezentativka Dragana Domuzin. Utakmica Belgija – BiH igra se danas u 16.15 sati, uz direktan TV prijenos na Sport Klubu 1.

Uoči ovog važnog meča oglasila se legendarna košarkašica Razija Mujanović, koja je tim menadžerica ženske košarkaške reprezentacije BiH.

“S obzirom na to da se već dugo spekulira i komentira da je ‘nešto trulo u državi Danskoj’ (čitaj – KS BiH), a moj poslani izvještaj Upravnom odboru je procurio u javnost putem pojedinih portala i izvora, osjećam dužnost da sa vama podijelim isti. Iako se nisam htjela oglašavati pred utakmice, smatram da je pravedno da to pročitate na mojoj stranici, a ne kroz druge medije. Ipak ste vi tražili da budem u Savezu i vama to dugujem”, napisala je ona na društvenim mrežama, podijelivši izvještaj koji je poslala Upravnom odboru KSBiH.I moje strpljenje ima granice, dodala je: “Zbog budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini i generacija koje dolaze. Sportski pozdrav”

OGLAS

Mujanović u svom izvještaju piše o velikim problemima, sramotom i opstrukcijama s kojima se susreću i reprezentacija i ona, te smo pročitali žestoke kritike na račun generalnog tajnika KSBiH Amera Čolana. Kako navodi, problemi su počeli poslije Eurobasketa: “Nešto se čudno počinje događati s našim generalnim tajnikom Čolanom, s njegovim ponašanjem i odnosom prema nama. Pred utakmicu s Belgijom suočavamo se s neispunjenim obećanjima. Ni nakon pet mjeseci ured Saveza nije isplatio zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Europskom prvenstvu koje su napravile naše djevojke. Djevojke su se osjetile izdane, podcijenjene i degradirane te nisu osjetile poštovanje.”

OGLAS

Piše kako je s Dubravkom Barbarićem pronašla 20.000 KM koje su podijelili igračicama kao nagradu, a detalje koje potom otkriva, s prvenstva u Australiji, su u najmanju ruku šokantni: “Imali smo nekoliko osoba koje su povedene iz zaista ne znam kojeg razloga. U Australiji se susrećemo s bahatim ponašanjem našeg tajnika koji pokušava da određuje tko će sjediti na klupi, često koristi psovke koje su čule i djevojke, dogovara večere s dijasporom bez konsultacija s nama i u terminu koje on odredi. Posebno me sram bilo njegovog odijevanja. Umjesto da bude ogledalo države i na svaku utakmicu dođe u odijelu, on je na utakmice dolazio u šorcu i papučama. Mene je najiskrenije bilo sramota!” Mujanović je u izvještaju, između ostalog, otkrila kako tajnik nije odobrio uplatu za licencu novoj igračici Jovani Mandić koju je ona na kraju platila. Dodaje da su imale i problema sa opremom. “Zaista mi nije ponižavajuće da mojim košarkašicama ponesem opremu. Više me brine to što nam nije omogućio dovoljan broj dresova za treniranje i sportske opreme. Više opreme smo imali mi 1993. kada sam ja, zajedno sa još par ljudi, organizirala put na Mediteranske igre, nego sada. (…) Novu sramotu smo doživjeli u Njemačkoj jer nam je nedostajala određena oprema koju je ekonom ‘zaboravio’ da nam pošalje, pa smo istu morali posuđivati od kolega iz Njemačke”, još je jedna od njenih rečenica u izvještaju.

OGLAS
Oglasi
LM