viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.09.22 @ 10:51

Ostat će sam plasman na Mundobasket najveći uspjeh u povijesti naše selekcije, a u posljednjem kolu grupne faze tim Gorana Loja odmjerit će snage sa Amerikom.

OGLAS

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je i četvrti poraz na Svjetskom prvenstvu u Australiji. Izabranice selektora Gorana Loje su u četvrtom kolu A-grupe Mundobasketa u Sidneju poražene od Belgije sa uvjerljivih 85:55.

Oglas

Najefikasnije u reprezentaciji BiH bile su Matea Tavić i Nikolika Elez sa po 13 te Nikolina Knežević sa 12 poena. Kod Belgije se istaknula Hind Ben Abdelkader sa 16 poena.

Košarkašice BiH sutra igraju posljednji meč na SP-u protiv Sjedinjenih Američkih Država, koje su u četvrtom kolu pobijedile Koreju sa 145:69 čime su postavile rekord svjetskih prvenstava po broju postignutih poena u jednoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selektor Lojo bio je nezadovoljan nakon još jedne loše utakmice bh. djevojaka, istaknuvši kako BiH ne ide na ovom prvenstvu.

,,Mentalno smo loši, pokušavamo se vratiti, ali ne ide. Mnogo grešaka jedna za drugom i na kraju svega imamo rezultat. Čestitam Belgiji na kraju na zasluženoj pobjedi, rekao je selektor Lojo.

,,Teško je vratiti se poslije tri teška poraza. Jones je jako umorna. Jedino što mogu reći da ćemo se puno bolje pripremiti za meč sa Belgijom u studenom, rekla je Elez.

Reprezentativke Bosne i Hercgeovine sutra od 6 sati našem vremenu igraju meč protiv Sjedinjenih Američkih Država, a ova utakmica protiv najbolje selekcije svijeta dolazi u loš trenutak, poslije četiri teška poraza bh. tima.

Oglasi
LM