viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 14.07.23 @ 14:04

Nakon otvorenja teniskog kompleksa u Arheološkom parku “Ravne 2” u Visokom, godinu dana poslije, točnije 17. srpnja počinje Pyramid Cup 2023 koji će ugostiti bh. i europske tenisače.

Kako je priopćeno, ovo će biti po prvi put da se na jednom mjestu pojave i takmiče najbolji bh. tenisači, a do sada su učešće potvrdili Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić, Andrej Nedić, Aldin Šetkić, Radomir Tomić i Vladan Tadić iz naše zemlje.

Na turnir stižu i Tomislav Jotovski (Makedonija), Nicolas Jekauc (Njemačka), te Emil Dapčević (Crna Gora), a mečevima će prisustvovati i izbornik teniske reprezentacije BiH Zoran Zrnić.

Turnir počinje kvalifikacijama u ponedjeljak 17. srpnja i trajat će do petka 21. srpnja kada je na rasporedu i finalni meč, organizator turnira je Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, uz sportsko pokroviteljstvo Teniskog saveza BiH i Olimpijskog komiteta BiH, dok su sponzori turnira Grad Visoko i BH Telecom.

Nakon prošlogodišnjeg otvorenja ovog sjajnog kompleksa i ove godine će publika iz Visokog, ali i drugih bh. gradova, kao i posjetioci koji nam dolaze iz cijelog svijeta imati priliku prisustvovati zanimljivom sportskom događaju.

Okupili smo najbolje bh. tenisere, tu će biti i teniseri iz zemalja regije, ali i drugih zemalja Europe, a pored turnira imat ćemo i tenisku radionicu koju će s juniorskim reprezentativcima održati naš Tomislav Brkić, kazao je Semir Osmanagić te dodao:

Ovo je zaista jedinstvena prilika da se na jednom mjestu okupe najbolji bh. tenisači, ali i da ljubitelji tenisa imaju priliku prisustvovati jednom teniskom turniru na jednom ovakvom mjestu, uz besplatan ulaz i parking za sve, što je rijetka prilika na turnirima u ovom sportu.

Inače, Regionalni teniski centar Fondacije u Visokom otvorio je prošle godine najbolji teniser svijeta Novak Đoković uz prisutvo velikog broja gostiju, publike, kao i medija iz cijelog svijeta. Godinu dana kasnije teniski centar će biti domaćin turnira, uz besplatan ulaz za sve, a pored toga i parking za posjetioce u Kompleksu Ravne je potpuno besplatan, piše Klix.

Oglasi