viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.05.22 @ 08:11

Tomislav Pucar (GSTK Zagreb) i Hana Arapović (Mladost) prvaci su Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji, a naša Dora Ćosić u paru s Arapović prvakinja u parovima.

U muškoj konkurenciji je nakon dugo vremena došlo do smjene na tronu. Titule prvaka su od 2010. godine odlazile samo u ruke Andreja Gaćine (10) ili Frane Tomislava Kojića (2), koji su odustali od nastupa na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske. Njihovim izostankom bilo je jasno da će na najvišem postolju biti novo ime, a status prvog favorita opravdao je Pucar i nakon pet izgubljenih finala u šestom pokušaju došao do svog prvog naslova. U napetom i dramatičnom finalu je pobijedio Filipa Zeljka (GSTK Zagreb) s 4:3 nakon što je gubio 3:0.
-Nakon puno šansi sam uspio. Imao sam već par puta s Gaćinom dosta guste mečeve, čak i meč lopte. Nikada nisam bio prvak Hrvatske, tako da odličan je osjećaj – istaknuo je Pucar i osvrnuo se na to što nije nastupio njegov najčešći suparnik u finalima prijašnjih godina:
-Napokon sam iskoristio šansu što ga nema ove godine ha, ha.
U meču dostojnom finala uspio je preokrenuti veliko vodstvo Zeljka kojeg jako dobro poznaje.
-Treniramo dosta često zajedno. Bilo je 3:0 za njega, treći set je bio dosta bitan. Kad sam izgubio taj set on je otišao na 3:0. Vjerovao sam da mogu pobijediti, ali mislio sam uf, sad će biti teško. Rekao sam sam sebi da ću svaki peon igrat pa ćemo vidjet što će biti i okrenulo se – zaključio je Pucar.
Filip Zeljko je odigrao odličan meč, ali na kraju je ipak morao čestitati reprezentativnom kolegi.
-Bolje od njega sam otvorio meč. Dobio sam prva dva seta, a onda je treći bio jako gust, 19:17. Međutim, nakon toga on je malo promijenio servu i počeo bolje igrati. Imao sam još prilike u šestom setu, ali nisam iskoristio i čestitam njemu na pobjedi.
Kod stolnotenisačica prvo ime ovog turnira bila je Hana Arapović (Mladost). Sa samo 17 godina najmlađa članica seniorske reprezentacije i još uvijek juniorka u tri finala uzela je sve tri titule, pojedinačno, u paru i miksu. Ni bivše ni sadašnje reprezentativke nisu imale rješenje za njezinu igru kojom je dominirala kroz turnir, a posebno je dojmljiva bila pobjeda 4:0 u četvrtfinalu protiv Lee Rakovac. U finalu pojedinačnog slavila je s 4:1 nad Matejom Jeger kojoj je nakon 2020. godine još jednom izmaknula titula u finalu.
-Nisam se nadala trostrukom naslovu, pogotovo ne u pojedinačnom. Znala sam da ima puno igračica koje su na istom levelu tako da je super osjećaj. Nije baš najbolje krenulo, ali kako je meč odmicao igrala sam sve bolje i bolje. Puno je tu taktika odradila tako da je ispalo dobro na kraju. 
Prijelomni trenutak meča bio je time-out njenog oca i trenera Darka Arapovića u drugom setu. Jeger je vodila 1:0 i dobila poen za 9:9. Hana je djelovala nesigurno, a u nastavku dobila sljedeća dva poena za izjednačenje da bi joj potom sve polazilo za rukom.
-Istina, dobro da je pozvao taj time-out – zaključila je sa smiješkom Hana.
Ivor Ban osvojio je tri medalje, broncu u pojedinačnom i zlatne medalje u parovima i mješovitim parovima, s čime je ponovio uspjeh s lanjskog prvenstva Hrvatske održanog u Vrsaru.
-Mislim da sam ispunio ono po što sam došao. Ispunio sam očekivanja. Moglo je i bolje, ali nema veze, zadovoljan sam i s ovim.
U muškim parovima titulu su obranili Filip Zeljko i Ivor Ban, koji su u finalu s 3:0 bili bolji od Leona Benka i Vedrana Bakača. Iako su susrete u polufinalu i finalu riješili s 3:0 nisu imali lagan posao, a najteži meč imali su u četvrtfinalu kada su nadoknadili 1:2 u susretu s Mustapićem i Mijatovićem.
Kod djevojaka poražene u prošlogodišnjem finalu, Hana Arapović i Dora Ćosić (Mladost) su ovoga puta izašle kao pobjednice. U finalu su svladale s 3:1 Klaru Cakol i Dorinu Srebrnjak (Dr. Časl). Ključnim se pokazao treći set u kojem su prvo propustile pa spasile set loptu da bi na kraju slavile s 13:11. Cakol i Srebrnjak su veliki posao napravile u polufinalu kada su s 3:2 bile bolje od Jeger i Petek.
Novi-stari prvaci u mješovitim parovima su Ivor Ban i Hana Arapović (GSTK Zagreb/Mladost) nakon što su u finalu s 3:0 pobijedili Bornu Peteka i Andreu Pavlović (STK Zagreb). Meč nije bio jednosmjeran kao što govori rezultat, ali presudila je uigranost Bana i Hane te iskustvo s juniorskog EP gdje su osvojili broncu.
Nagrade najboljima uručio je Zlatko Pospiš, predsjednik HSTS-a. 

hsts.hr

OGLAS

Oglasi
LM