viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.05.22 @ 08:45

Fantastičan rezultat Šahovskog kluba Vitez 2013 na održanom kadetskom i juniorskom prvenstvu od 29.4.-1.5.2022. u Neumu.
Na prvenstvu je nastupilo dvoje juniora, 16 kadetkinja i 47 kadeta iz 12 klubova. Igrao se Bergerov sustav, a tempo igre bio je 30 minuta po igraču, odnosno jedan sat za cijelu partiju.
Pobjednici po kategorijama su osvojili titulu prvaka Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a četiri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama stječu pravo nastupa na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu ŠU BiH.

Ivan Marjanović je osvojio zlatnu medalju i tako potvrdio dominaciju u svojoj kategoriji jer je višestruki prvak šahovskog saveza Herceg Bosne. Osim tog značajnog rezultata, moramo naglasiti da je Ivan viceprvak države i da je osvojio jako velike turnire kao kadet na razini bh. šaha. Spomenut ćemo prvo mjesto u Banja Luci kao najveće nade svih šahista BiH do 10 godina, prva mjesta u Sarajevu, višestruki prvak svog kluba i kao sudionik na mješovitim turnirima više puta najbolji kadet. Davor Babić je prvi put osvojio zlatnu medalju ŠSHB i tako krunisao svoj veliki talent koji je upornim treniranjem uspio dokazati da se radi o velikom potencijalu u šahu i da je pred njim jako svijetla budućnost. Treba naglasiti da je osvojio turnir kadeta na međunarodnom turniru u Brotnju pobijedivši sve svoje suparnike i da je za vrijeme korone bio sudionik online turnira gdje je osvojio treće mjesto u konkurenciji najboljih igrača BiH.

Irena Marjanović je osvojila treće mjesto, brončanu medalju te se tako plasirala na državno prvenstvo i smatramo da je veliki potencijal u šahu te da ju čeka svijetla budućnost u šahu. Domagoj Vuk je osvojio peto mjesto izgubivši zadnju partiju koja je bila veoma napeta gdje se radilo o borbi za drugo mjesto sa pobjedom ili porazu koji je vodio ka petom mjestu. Međutim znamo da je Domagoj svestrani sportaš i da je u karateu jedan od najtalentiranijih juniora, ali da mu je šah velika ljubav.

Ovom prilikom se izjašnjavamo kako zbog nedostatka financijskih sredstava nismo bili u mogućnosti poslati više djece koja treniraju i zbog krizme koja je bila u tom vrijeme u našem gradu Vitezu pa se nadamo boljoj budućnosti sa boljim rezultatima- rekli su iz ŠK Vitez.

OGLAS
Oglasi
LM