viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.09.22 @ 11:50

U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Gdinji od Poljske sa 0:2 u susretu prvog kola grupe 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023, priopćeno je iz NS BiH. Za BiH debitirao je Vitežanin Zvonimir Plavčić, rođen 2004. godine, a inače nosi dres njemačkog Paderborna. Zvonimir je sin bivšeg igrača i jednog od omiljenih trenera Valentina Plavčića.

Domaći tim do prednosti dolazi u 40. minuti. Antoni Kozubal šutira iskosa sa desne strane, vratar Luka Pršlja odbija loptu, ali do Mateusza Kowalczyka koji je precizan za 0:1.

Oglas

U 88. minuti Milosz Brzozowski sa lijeve strane šalje loptu za Szymona Michalskog koji sa desetak metara postiže gol i postavlja konačan rezultat utakmice.

Bh. tim je nastupio u sastavu: Luka Pršlja, Enedin Mulalić (27. Danijel Mijatović), Dominik Peštić, Rijad Smajić, Savo Šušić (46. Seid Pramenković), Haris Ališah (84. Niko Kovač), Anes Krdžalić (75. Antonio Prskalo), Irfan Ramić, Zvonimir Plavčić (46. Neriman Kočević), Matej Šakota, Aleksandar Kahvić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu grupe Estonija je sa 2:0 pobijedila Estoniju.

Mečevi drugog kola na programu su 24. rujna. Bosna i Hercegovina će se od 12:00 sati sastati sa Italijom dok susret Poljska-Estonija počinje u 18:00 sati.

Oglasi
LM