viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.12.22 @ 14:33

Bosanska Gradiška bila je domaćin Skupštine Biciklističkog saveza BiH, na kojoj su urečeni i pehari najuspješnijim biciklistima.

U Središnju Bosnu, točnije u Travnik i Vitez, stigla su dva vrijedna pehara, a zasluženo su ih dobili Karla Kustura iz Travnika i Kristijan Rajković iz Viteza.

OGLAS

Titulu prvakinje BiH u 2022. godini Karla Kustura, članica Biciklističkog kluba „X Factory“, zaslužila je odličnim rezultatima, koje je ostvarila u ovoj godini – državna prvakinja u cestovnom biciklizmu i kronometru/ukupna pobjednica Premijer lige BiH u ženskoj kategoriji za 2022. godinu – cesta i državna prvakinja i ukupna pobjednica XC Premijer lige BiH u ženskoj konkurenciji XCO, XCM i XCU.

OGLAS

Pehar državnog prvaka u XC Master C/D kategoriji u Vitez je donio Kristijan Rajković, član BK „Vitez“. Radi se o kategoriji biciklista starijih od 50 godina, a svestrani Rajković titulu prvaka BiH zaslužio je osvajanjem dva prva mjesta u XCM (maraton) i XCO (kružna utrka) kategoriji, te drugog mjesta na utrci Uspon na Zabrđe, koja se, također, bodovala za državno prvenstvo, javlja Radio Vitez.

OGLAS
Oglasi
LM