viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.04.22 @ 08:35

Samo dan nakon produžetka ugovora sa Ines Babić iz Viteza i još dvije igračice i planiranja naredne premijerligaške sezone, sportska sreća se okrenula u korist košarkašica KK „Lavovi“ Brčko. Naime, one su u petak u Tuzli pobjedom nad ekipom ,,Jedinstvo Dženex” i boljom koš razlikom od ekipa ,,Čelik” i ,,Leotar 03”, koji je izgubio u Banja Luci od košarkašica ,,Feniksa”, ostvarile plasman u završnicu Premijer lige BiH i izborile play– off za prvaka države.

Lavice su na gostujućem terenu ostvarile uvjerljivu pobjedu protiv djevojaka iz Tuzle savladavši ih sa 54 koša razlike:

OGLAS

JEDINSTVO DŽENEX 38
LAVOVI 92
(13:23, 8:20, 6:28, 11:21)

OGLAS

„Ovo je ogroman uspjeh, prva sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za naše Lavice krunisana je plasmanom u doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine. Čestitam djevojkama i trenerima na odličnom učinku za novajlije u Premijer ligi. Uvjeren sam da će djevojke i u polufinalnoj seriji protiv ,,Orlova” pužiti svoj maksimum. Ono što je sigurno jeste činjenica da će publika i u Banja Luci i u Brčkom uživati u vrhunskoj košarci“, istaknuo je Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

OGLAS

Najefikasnije u ekipi KK „Lavovi“ Brčko bile su upravo djevojke koje su produžile suradnju sa Lavovima– Iva Karišik sa 20 poena, Ines Babić sa 16 i Mirela Halilović sa 15 poena. Samo poen manje, odnosno 14, ostvarila je kapiten Milica Đokić. Sjajan učinak ostvarila je i Jelena Lazarević sa šest poena i čak 20 skokova.

Lavice već u srijedu 20. travnja igraju prvu utakmicu polufinalne serije play-off-a na gostujućem terenu kod aktualnog prvaka, ekipe Orlova u Banja Luci, koja u uzvratnu posjetu dolazi u subotu 23. travnja. Polufinalna serija se igra na dva dobivena meča, a finalna na tri dobivene utakmice. Drugi polufinalni par doigravanja čine ekipe Play Off iz Sarajeva i RMU Banovići iz Banovića.

Oglasi
LM