viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.07.23 @ 14:23

Sarajevski Željezničar i banjalučki Borac danas će igrati prve susrete 2. pretkola Konferencijske lige.

Nakon što je u prvom pretkolu u dvomeču bio bolji od bjeloruskog Dinama iz Minska, Željezničar na stadionu “Grbavica” dočekuje Neftci iz Azerbejdžana, dok Borac, koji je u prvom pretkolu bio slobodan, u Beču gostuje ekipi Austrije.

OGLAS

Željezničar susret protiv Neftija dočekuje u odličnoj atmosferi, ali trener kluba Nermin Bašić jučer je istaknuo da se neće moći računati na nekoliko standardnih prvotimaca zbog ozlijeda ili bolesti. Bašić je, ipak, na konferenciji za medije istaknuo da će svi koji izađu na teren dati sve od sebe da ostvare pobjedu.

OGLAS

– Ne treba puno trošiti riječi o našem protivniku, trofejna ekipa koja je u Azerbejdžanu osvojila mnogo trofeja. Imaju mnogo turbulencija što nas ne treba zavarati. Jedna organizirana ekipa koja je tehnički perfektna, igra pod pritiskom, ima puno reprezentativaca, a hendikep im je što su izgubili napadača. Nisam boljeg igrača skautirao od njega. Trener je veliko ime, voli igrati nogomet, spreman je promijeniti tri-četiri formacije u tijeku utakmice, ali je imao malo vremena. Sada mu je ekipa jako kompaktna, bili su dosta široki u prvenstvu i neorganizirani dok on nije došao, ali se to sada promijenilo – kazao je Bašić.

OGLAS

Ovaj susret bit će odigran večeras od 21. sata na stadionu “Grbavica”. Revanš je za sedam dana u Bakuuu, a pobjednik ovog duela u trećem kolu igrat će protiv pobjednika duela Bešiktaš – Tirana.

U taboru Borca također vlada optimizam pred prvi susret protiv Austrije. Trener banjalučkog tima Vinko Marinović ističe da se ekipa dobro pripremila i optimizom dočekuje prvi okršaj s Austrijom.

– Ekipa je koja igra dosta agresivno, koja drži 90 minuta intenziteta. Na treningu radimo stvari koje želimo prezentirati na terenu protiv njih. Moramo biti svjesni da u ovakvim utakmicama moramo držati fokus svih 90 minuta. Haris Tabaković je najopasniji igrač u ekipi Austrije. Imaju dva ving-beka koja se ubacuju, dolaze u samu završnicu i sigurno da iz te završnice dolaze prazni prostori po bokovima. Međutim, isto tako, pravo opterećenje u fazi napada. Njihova dodatna kvaliteta je tranzicija po izgubljenoj lopti, gdje odmah pokušavaju da je osvoje i ukoliko budemo kvalitetni, sigurno će nam ostati prostor za bokove. Svaka ekipa ima svoje mane, tako i Austrija, pa ćemo pokušati to iskoristiti – naglasio je Marinović.

Utakmica počinje večeras od 20.30 sati, a revanš je zakazan za 3. kolovoza na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Bolji iz ovog dvomeča, u trećoj rundi ide na bolje iz okršaja kazahstanskog Ordabasija i varšavske Legije.

Oglasi
LM