viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.09.23 @ 14:29

U Njemačkoj je po zakonu ‘noćni mir’ na snazi od 22 sata, a oni koji se toga ne pridržavaju mogli bi platiti veliku kaznu. Nakon 22 sata stanari ne smiju stvarati buku u stanovima i kućama, no vrijeme odmora na snazi je i nedjeljom i državnim praznicima. Ovisno o saveznoj zemlji i općini, noćni odmor traje do šest ili sedam sati ujutro sljedećeg dana, piše Fenix magazin. Tko se toga ne pridržava može se kazniti i s 5.000 eura. 

Preglasna glazba koja dopire iz stana smatra se bukom, a time i remećenjem mira. Prema zakonu, oni koji uzrokuju buku moraju očekivati ​​visoku novčanu kaznu. Prihvatljiva razina buke od glazbe u stanu je oko 30 decibela. Međutim, ako se ova odredba stalno prekoračuje, buka se može smatrati remećenjem mira.

OGLAS

Korištenje čekića, bušilica i drugog alata može uzrokovati veliku buku pa je zabranjeno obavljati popravke i građevinske radove nakon 22 sata.

OGLAS

Budući da korištenje alata znatno premašuje razinu buke u prostoriji, građani bi trebali renovirati stan izvan vremenskih razdoblja predviđenih za odmor kako bi izbjegli moguću novčanu kaznu. Navečer se ne smije ni usisavati niti prati rublje ako perilica stvara veliku buku. 

OGLAS
Oglasi
LM