viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 16.06.23 @ 11:54

Predstavnici i predstavnice Klub Sportskih Ribolovaca Travnik, NGG Dižimo glas za naše rijeke Travnik, Fondacije Atelje za društvene promjene – ACT, Aarhus centar u Bosni i Hercegovini i Ekološko-humanitarna udruga Gotuša, članice Koalicija za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovine, jučer su održali zvanični sastanak u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Srednjobosanske županije.

U fokusu razgovora s resornim ministrom Amirom Šečibovićem bila je problematike zaštite rijeke Ugar, primarno njenog gornjeg toka koji je još uvijek netaknut, ali postoje planovi za izgradnju male hidroelektrane “Babanovac”. Napominjemo da su ispunjeni uvjeti za pokretanje procedura raskida ugovora o koncesiji za predmetnu mHE, što je jedan od zahtjeva.

Ministar Šečibović je obećao da će, u okviru nadležnosti ministarstva na čijem na čelu u drugom uzastopnom mandatu, poduzeti sve korake i radnje u pravcu zaštite Ugra i svih ostalih rijeka na području Srednjobosanske županije.

Oglasi
LM