OGLAS
Vrijeme objave: 17.04.23 @ 08:46
OGLAS

Američka savezna država Montana donijela je u petak zakon o zabrani TikToka koji će biti teško primjenjiv u postojećem obliku, ali bi mogao potaknuti spremnost Sjedinjenih Država da jednom zauvijek zabrane popularnu platformu kineske grupacije ByteDance.

OGLAS

Zakon SB419 prihvaćen sa 54 glasa (43 su bila protiv), treba još potpisati republikanski guverner te države na sjeverozapadu zemlje koja ima nešto više od milijun stanovnika.

Poput mnogih demokratskih i republikanskih zastupnika u američkom Kongresu, predstavnici Montane misle da platforma kratkih i zabavnih videozapisa koju posjećuje 150 milijuna Amerikanaca, omogućuje Pekingu da špijunira i manipulira korisnicima.

OGLAS

Tekst zapovijeda trgovinama mobilnih aplikacija (Apple i Google) da od 1. siječnja 2024. više ne distribuiraju TikTok.

OGLAS

Tako je Montana postala prva američka država koja je donijela zakon o zabrani TikToka. No on će se sigurno pokušati osporiti na sudu i mali su izgledi da će se primjenjivati u sadašnjem obliku.

OGLAS

,,O ustavnosti teksta odlučit će sud. Nastavljamo borbu za korisnike i kreatore TikToka u Montani”, rekla je službena predstavnica aplikacije uoči glasovanja.

TikTok godinama niječe optužbe za špijunažu u korist Kine.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM