viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.01.23 @ 15:55

Ministar gospodarstva i poduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović, posjetio je najveću tvornicu u Semberiji “Pass” koja se bavi proizvodnjom savitljivih cijevi za protok tečnosti raznih profila koje se ugrađuju u više tipova automobila renomiranih proizvođača.

Ovo poduzeće zapošljava više od 1.000 radnika. U prošloj godini ostvarilo je promet od 100 milijuna KM i potpuno je izvozno orijentirano.

,,Akcenat treba staviti na izvoz. Resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske opredjeljeni su da pruže maksimalnu podršku, u pogledu subvencija za plaće i kapitalna ulaganja, što dosta znači gospodarskim subjektima. Da je tako govori i podatak da je od kako se primjenjuje Zakon o poticajima povećan broj zaposlenih, ali i bruto društveni proizvod”, naveo je Mitrović, prenio je RTRS.

OGLAS

Rado Maletić, direktor semberske tvornice “Pass” istaknuo je da je njegova tvrtka prošlu godinu završila sa prometom od oko 100 milijuna KM, a to je, kako navodi, jasan pokazatelj koliko je država prihodovala od PDV-a i drugih izdataka, na osnovu pomenute tvornice.

OGLAS

,,Uvijek smo imali veliku podršku Vlade Republike Srpske, a sada očekujemo pomoć i oko putne infrastrukture gdje treba da se uključe i republička i gradska vlast”, naveo je Maletić.

OGLAS

On kaže da postoji mogućnost i da američka tvrtka “Tesla” dođe u Bijeljinu. Nije iznio više detalja.

Podsjetimo da je Tesla pionir u proizvodnji električnih automobila. Kompanijom rukovodi Elon Musk, podsjeća BiznisInfo.ba.

Oglasi
LM