viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.10.23 @ 17:45

Banke u Republici Srpskoj prijavile su u prvom polugodištu Financijsko obavještajnom odjeljenju Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) 92 klijenta zbog sumnje na pranje novca, piše Capital.

U prvih šest mjeseci ove godine banke su prijavile ukupno 44 sumnjive transakcije na pranje novca “teške” 8,1 milijun КM.

OGLAS

To je čak 31 sumnjiva transakcija više u odnosu na isti period 2022. godine, dok je ukupna vrijednost prijavljenih sumnjivih transakcija veća za 5,2 milijuna КM.

OGLAS

U odnosu na prošlu godinu povećan je i broj prijavljenih sumnjivih klijenata i to za 22, pokazuje izvješće Agencije za bankarstvo RS.

OGLAS

„Na osnovu dostavljenih izvješća o gotovinskim transakcijama od 30 tisuća КM ili više, povezanim gotovinskim transakcijama od 30 tisuća КM ili više i sumnjivim transakcijama, banke su u prvom polugodištu 2023. godine prijavile Agenciji za istrage i zaštitu BiH ukupno 64.974 transakcije u vrijednosti od 5,55 milijardi КM“, navodi se u izvješću.

U odnosu na isti period 2022. godine broj prijavljenih transakcija povećan je za 6,7 posto, a ukupna vrijednost prijavljenih transakcija za 11,8 posto.

U ovom periodu nije bilo prijavljenih sumnjivih transakcija, niti sumnjivih klijenata za financiranje terorističkih aktivnosti.

U izvješću Agencije za bankarstvo je navedeno i da u prvom polugodištu 2023. mikrokreditne organizacije nisu imale prijavljenih gotovinskih transakcija, sumnjivih transakcija, niti prijavljenih klijenata sumnjivih na pranje novca ili financiranje terorističkih aktivnosti.

Oglasi
LM