viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.10.23 @ 18:12
OGLAS

Federalna uprava policije priopćila je kako je identificirala počinitelje i vratila novac koji je posredstvom prevare doznačen na inozemne račune.

U velikoj akciji, istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova uspjeli su vratiti sredstva u iznosu od 850.000 eura.

OGLAS

,,Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva  Sarajevske županije, identificirali su počinitelje kaznenih dijela i pravnoj osobi vratili novčana sredstva u iznosu od 850.000 eura, a koja su posredstvom prevare doznačena na inozemne račune pod kontrolom osoba koje vrše prevare”, priopćeno je, prenosi Klix.ba

OGLAS

Protiv osam identificiranih osoba, za koja se sumnja da su počinili kaznena djela “Udruživanje radi činjenja kaznenih djela”, “Pranje novca” i “Računalna prijevara” iz Kaznenih zakona Federacije BiH bit će podnesena izvješća o počinjenju kaznenih djela.

OGLAS

Inače, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ranije je priopćila kako je uočila veliki broj slučajeva koji se odnose na prevare koje nanose štetu kompanijama u Bosni i Hercegovini.

,,Prevarno postupanje se vrši na način da se pravnim osobama iz BiH, posredstvom elektronske pošte, dostavljaju izmijenjene instrukcije za plaćanje njihovim dobavljačima iz inozemstva, bez suglasnosti i znanja tih dobavljača, što rezultira izdavanjem naloga za plaćanje. Na taj način se sredstva, sa računa pravnih osoba otvorenih kod komercijalnih banaka u BiH, doznačavaju na inozemne račune pod kontrolom osoba koja vrše prevare. Doznačena sredstva se odmah prosljeđuju dalje i u konačnici podižu u gotovini s nekog od računa u inozemstvu čime se pričinjava šteta poduzećima iz BiH”, priopćili su ranije iz SIPA-e.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM