viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.04.24 @ 16:55
OGLAS

– U nastavku akcije ”Piramida”, policijski službenici Granične policije BiH uhitili su još dvije osobe nakon pretresa stambenih prostorija na području Visokog i Kiseljaka, izvijestila je u ponedjeljak Granična policija BiH.

,,Pretresi su obavljeni na području Visokog i Kiseljaka u stambenim objektima i prostorijama čiji su vlasnici/korisnici osumnjičene osobe. Predmetne aktivnosti su poduzete u skladu sa zapovjedima Suda BiH, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela ”Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata”, priopćila je Granična policija BiH.

OGLAS

Osumnjičene osobe su ispitane u svojstvu osumnjičenih i predane postupajućoj tužiteljici Tužiteljstva, prilikom čega je osumnjičenima određen pritvor.

OGLAS

Podsjećamo, dio međunarodne organizirane kriminalne grupe je, u posljednjih šest mjeseci, preko teritorija Bosne i Hercegovine pokušao prokrijumčariti ili su prokrijumčarili preko 600 osoba, među kojima preko 100 maloljetnika, pri čemu su ostvarili novčanu korist veću od šest milijuna konvertibilnih maraka.

OGLAS

Pretresi su prethodno obavljeni na 16 lokacija u Bihaću, Cazinu, Brezi, Visokom, Sarajevu, Kaknju i Velikoj Kladuši, prilikom čega je uhićeno 14 osoba. Aktivnosti čiji je nositelj organizacijska postrojba Granične policije BiH za sprječavanje prekograničnog organiziranog kriminala provedene su zajedno s Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Hrvatske i EUROPOL-om, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH. Podršku u realizaciji, u kojoj je sudjelovalo preko 150 policijskih službenika, pružili su policijski službenici MUP-a Unsko-sanske županije, dok su tijekom istrage kontinuiranu podršku Graničnoj policiji BiH pružali Obavještajno-sigurnosna agencija BiH i Služba za poslove sa strancima.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM