viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.05.24 @ 18:02
OGLAS

Još jedan slučaj stravičnog ubojstva potresao je građane Gradačca, a manja grupa njih, uz podršku aktivista iz Gračanice danas su održali prosvjedno okupljanje.

Prije točno devet mjeseci u Gradačcu se dogodilo svirepo višestruko ubojstvo, a glavna meta bila je Nizama Hećimović, koja je likvidirana na očigled javnosti. Nažalost, nije previše vremena prošlo, a ovaj gradić zadesila je još jedna tragedija i zločin femicida. Naime, u srijedu uvečer pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović, koja je oštricama sjekire na brutalan način ubijena.

OGLAS

Građani i aktivisti su zabrinuti i ogorčeni, a danas su u Gradačcu održali još jedno prosvjedno okupljanje. Iako je u pitanju tek manji broj osoba, njihove poruke koje su uputili javnosti su prilično jake i važne. ,,Mi inzistiramo na određenim aktivnostima i očekujemo da Gradačac uradi barem edukacijsku kampanju po mjesnim zajednicama. Smjene u policiji postoje, a očekujemo i ozbiljan angažman Centra za socijalni rad, kao i Centra za mentalno zdravlje. Mi moramo znati što je nasilje jer ne možemo čekati da nama netko oduzme život”, kazala je aktivistica iz Gradačca Nerma Šarić.

OGLAS

Svoju podršku danas su pružili i aktivisti iz Gračanice, a među njima je i Larisa Šuša. ,,Tu smo kako bismo pružili podršku, ali i poslali poruku da se problematika ugrožene sigurnosti uslijed izostanka socijalne države događa gotovo u svakom našem gradu. Samo od građanskog aktivizma i pokretljivosti samih građana zavisi koliko će loše stanje u svakoj lokalnoj zajednici biti. U Gradačcu od 11. kolovoza vidimo da su se dogodila četiri ubojstva i niz drugih slučajeva za koje neformalno saznajemo”, istaknula je Šuša. Okupljeni u Gradačcu su još jednom ukazali na važnost usvajanja zakona o femicidu, a zatražili su i reakciju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM