viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.05.23 @ 08:03

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović formalno je završio sve pripremne radnje i pokrenuo proceduru u vezi s razrješenjem veleposlanika BiH u Maleziji Senaida Memića, koji je osumnjičen za zloporabe položaja ili ovlasti dok je bio na dužnosti općinskog načelnika Općine Ilidža.

“U tom smislu Bećirović je predložio razrješenje dosadašnjeg veleposlanika u Maleziji Senaida Memića i imenovanje novog veleposlanika u toj zemlji”, kazao je za Agenciju FENA šef Bećirovićevog ureda Alija Kožljak.

OGLAS

Ujedno, Bećirović je zatražio hitno zakazivanje izvanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se službeno odlučivalo o razrješenju dosadašnje veleposlanice i imenovanju nove veleposlanice.

OGLAS

U tom kontekstu, Kožljak je precizirao da je dr. Edina Jahića Bećirović predložio za veleposlanika Bosne i Hercegovine u Maleziji.

OGLAS

Dodao je kako se radi o kompetentnoj osobi, doktoru znanosti i čovjeku koji se školovao i diplomirao u glavnom gradu Malezije – Kuala Lumpuru, te vrsnom stručnjaku s velikim međunarodnim iskustvom koji je radio u Europskoj komisiji, Europskoj uniji, Ujedinjenim narodima.

Oglasi
LM