viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.07.20 @ 07:56

Sjedinjene Američke Države izdvojile su oko 10 milijuna dolara za pomoć Zapadnom Balkanu u borbi protiv pandemije koronavirusa, od čega je Bosna i Hercegovina dobila 2,2 milijuna dolara, saopćio je State department. Sredstva su namijenjena proširenju kapaciteta testiranja građana na koronavirus, aktivnijem pronalaženju zaraženih, dodatnoj tehničkoj ekspertizi za prevenciju i liječenje bolesti, jačanju razmjene informacija o rizicima i poboljšanju higijenske prakse u kućanstvima.

Srbija je dobila dva milijuna dolara, Crna Gora 300.000 dolara zdravstvene pomoći, Sjeverna Makedonija 1,5 milijun dolara, a Albanija više od dva milijuna dolara. Washington je, dodaje se, izdvojio skoro 1,6 milijuna dolara za zdravstvenu pomoć Prištini tijekom pandemije. Vlada SAD dosad je izdvojila 20,5 milijardi dolara u okviru globalnog odgovora na pandemiju koronavirusa, uključujući razvoj cjepiva i terapijskih protokola, prevenciju bolesti i stranu pomoć.

OGLAS

Od izbijanja pandemije Covida-19, američka vlada je preko State departmenta i USAID-a izdvojila više od 1,5 milijardi dolara za zdravstvenu, humanitarnu, ekonomsku i razvojnu pomoć kako bi se pomoglo vladama, međunarodnim i nevladinim organizacijama u borbi protiv pandemije piše večernji.ba.

OGLAS

Ta sredstva, koja osiguravaju američki poreski obveznici, sačuvaće živote poboljšanjem zdravstvenog obrazovanja, zaštitom zdravstvenih ustanova, povećanjem broja laboratorija i jačanjem kapaciteta u više od 120 zemalja, navodi se u saopćenju SAD.

OGLAS
Oglasi
LM