viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.03.24 @ 12:49

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić i međunarodni tajnik HDZ-a nagovijestio je da će se HDZ zalagati za neradni dan u županijama tokom izbora u Hrvatskoj, naglasio da je protiv odluka Christiana Schmidta i da se Dragan Čović neće naći pod američkim sankcijama.

Vezano za izmjene izbornog zakona, još jednom je ponovio stav HDZ-a da nemaju ništa protiv tehničkih izmjena, ali da one trebaju ići u paketu sa političkim izmjenama. Kasnije se dotakao OHR-a i odluka visokog predstavnika.

OGLAS

“Ne vjerujem da bi bilo dobro za BiH da neko sa strane utiče i nameće rješenja. Otvara se pitanje kako i u kakvoj situaciji je zemlja koja treba otvoriti pregovore, a postoji tu institucija ili pojedinac koji nameće zakonska rješenja”, kazao je.

OGLAS

Za vrijeme parlamentarnih izbora u Hrvatskoj će i u BiH biti neradni dan, nagovještava Brkić. “Županije u Federaciji BiH imaju svoje ustavne ovlasti i to se ne smije dirati. Kako se organiziraju izbori za sve zemlje koje zatraže od Bosne i Hercegovine dozvolu za održavanju izbora na svom teritoriju, tako će se održavati izbori i za Hrvatsku, kao što je Hrvatska zatražila to dopuštenje i svi oni građani Hrvatske koji imaju pravo glasa na izborima na teritoriji BiH trebaju sudjelovati u izborima po jednakim i istim uvjetima kao i građani koji se nalaze tamo”, rekao je Brkić.

OGLAS

Kaže da se Dragan Čović neće naći na listi sankcija SAD-a. “U svim kontaktima s veleposlanstvomSAD-a i State Departmenta ne postoji ni jedna indikacija toga. Podsjetit ću vas da je nedavno crna lista proširena i da na njoj nije bilo gospodina Čovića”, kazao je Brkić.

Oglasi
LM