viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 17.10.23 @ 13:08

,,Dostojanstven rad i socijalna zaštita: Uvođenje dostojanstva u praksi za sve”, moto je pod kojim se ove godine obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim povodom tajnik Crvenog križa Federacije BiH sa svojim suradnicima posjetio je nekoliko obitelji u Ilijašu, a u narednim danima bit će podijeljeno i 900 prehrambenih i 900 higijenskih paketa širom Federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Crveni križ tijekom cijele godine nastoji pomoći ljudima u potrebi, što kroz rad naših kuhinja i podjelu paketa, to i kroz osigurava vaučera koje realiziramo posredstvom Društva Crvenog krsta/križa BiH i međunarodnih partnera Crvenog križa. Činjenica je da bismo svaki dan, svi trebali biti svjesni ovog društvenog problema te s tim u vezi i djelovati, naravno, svako u skladu sa svojim mogućnostima – istakao je tajnik Crvenog križa Federacije BiH Daniel Tučić.

Pitanje siromaštva u Bosni i Hercegovini je nerijetko i pitanje socijalne isključenosti, marginalizacije i zapostavljanja određenih grupa unutar društva. Sigurna radna mjesta, prihodi od rada koji omogućavaju život dostojan čovjeka, uvjeti rada, prilike za različite vrste profesionalnih treninga i dostupnost socijalne zaštite pitanja su koja, ističu u CK FBiH, više nego ikada utječu na svakodnevicu ljudi koji žive u siromaštvu širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacije iz strukture Crvenog križa Federacije BiH danas će, svaka u skladu sa svojim mogućnostima, posjetiti i distribuirati humanitarne robe za svoje sugrađane. Paralelno s distribucijom roba, volonteri i profesionalci Crvenog križa realiziraju aktivnosti u oblasti psihosocijalne zaštite.

Inače, Svjetski dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti prvi put je obilježen prosvjednom akcijom u Parizu, 17. listopada 1987. godine, kada je više od 100.000 osoba glasno poručilo da je siromaštvo kršenje ljudskih prava i da se moraju poduzeti koraci ka rješavanju ovog problema, podsjećaju iz Crvenog križa FBiH. 

Oglasi
LM