viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.03.24 @ 22:00

Debevec i Mehmedagić pušteni su jučer iz pritvora nakon što su predali putne isprave

Sud Bosne i Hercegovine djelomično je uvažio prijedlog Tužiteljstva BiH i donio rješenje kojim se suspendiranom predsjedniku ove institucije Ranku Debevcu i bivšem ravnatelju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću, osumnjičenima za zloupotrebu položaja i druga djela, ukida pritvor i određuju mjere zabrane.

OGLAS

Sudac za prethodni postupak Mirsad Strika odbio je prijedlog Tužiteljstva da se osumnjičenima odredi kućni pritvor. Umjesto toga, sudac je osumnjičenima ograničio kretanje na područje općine u kojoj su nastanjeni. U priopćenju Suda pritom je objašnjeno i kako će osumnjičeni Debevec i Mehmedagić biti pušteni iz pritvora nakon što predaju putne isprave. U kasnim poslijepodnevnim satima Dnevni avaz je objavio kako doznaje da su odvjetnici Debevca i Mehmedagića odmah i predali njihove putne isprave te su Debevec i Mehmedagić napustili zatvor u Vojkovićima. Istodobno, njima su određene mjere zabrane napuštanja boravišta, putovanja i sastajanja s određenim osobama.

OGLAS

– Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za njima postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti izrečenih mjera vršit će se po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja – naveli su iz Suda BiH.

OGLAS

Tužiteljstvo BiH je za osumnjičene na ročištu ranije bilo predložilo mjere kućnog pritvora, zabranu kontaktiranja s osumnjičenim Vasvijom Vidović i Milisavom Pijukom te svjedocima. U obrazloženju prijedloga naveli su da Tužiteljstvo u ranijim prijedlozima za pritvor nije navodilo opasnost od bijega, a sada su bili stava kako trebaju predati putne isprave. Obrane se nisu protivile zabrani kontaktiranja sa svjedocima i osumnjičenima, ali je obrazloženo da su kućni pritvor i zabrana putovanja neosnovani. Debevec i Mehmedagić uhićeni su 19. prosinca prošle godine zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave.

Oglasi
LM