Zrak u vitezu
OGLAS
//
Podaci uno bih
Vrijeme objave: 20.10.24 @ 10:25
OGLAS

Zaključno sa rujnom ove godine, ukupan dug obveznika poreza na dodatnu vrijednost (PDV) iznosi 351 milijun KM, potvrđeno je za “Avaz” u Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH.

OGLAS

Na listi dužnika nalaze se 1.484 subjekta u javnom i privatnom vlasništvu, od trgovina i mesnica do rudnika i velikih javnih kompanija. Deset najvećih dužnika PDV-a duguje više od 115 milijuna maraka. Neslavnu listu predvode KJKP GRAS, „Sarajevska pivara“ i Rudnik uglja „Kreka“. Slijede „Bosmal“ iz Sarajeva, „Monter & Co“ iz Bijeljine, „Hisar Trade“ iz Brčkog, a značajne neizmirene obaveze imaju i RTV BiH te „Extrablatt“ iz Gradačca.

Prinudna naplata neizravnih poreza, pojašnjavaju u UNOBiH, provodi se na način propisan Zakonom o postupku neizravnog oporezivanja, Zakonom o postupku prinudne naplate neizravnih poreza, Pravilnikom o provođenju postupka prinudne naplate neizravnih poreza i Uputstvom o prinudnoj naplati.

OGLAS

Lista najvećih dužnika PDV-a. UNO BiH

OGLAS

– Nadležne organizacijske jedinice Uprave redovno poduzimaju sve mjere prinudne naplate za sve dužnike u cilju naplate dugovanja. Ali naplata ne zavisi samo od poduzetih mjera prinudne naplate već i od drugih faktora, kao što su neposjedovanje imovine u vlasništvu, promjena mjesta prebivališta i boravišta izvan granica BiH, smrt osobe i slično. Zapljena imovine regulirana je odredbama Zakona o postupku prinudne naplate, gdje je i propisan redoslijed namirenja. Po redu prvenstva određena je pljenidba gotovine ili sredstava na računima otvorenim kod banaka ili drugih financijskih institucija. Mjere prinudne naplate se provode za sve dužnike na isti način – kazali su u UNOBiH.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM