viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.07.22 @ 16:50

HDZ 1990 danas je putem medija i službenih stranica predstavila svoje kandidate za Opće izbore koji će biti održani u listopadu. Nositelji lista za koje će stanovnici iz Središnje Bosne moći glasovati su za Sabor Županije Središnja Bosna Anto Bilić (Travnik), za Zastupnički dom federalnog parlamenta Stipe Tokić (Jajce) te za Zastupnički dom državnog parlamenta Marinko Grgić (Kiseljak). Također, kao i kod HDZ-a BiH, i ovdje je vidljivo kako je Vitez, kao gospodarsko i svako drugo središte hrvatskog naroda Središnje Bosne ostao bez nositelja liste, no OO “devedesetke” Vitez nominirao je deset kandidata iz Viteza.

Za županijsku razinu na drugom mjestu je općinska vijećnica Tanja Matošević, dok je u vrhu liste, na broju četiri predsjednik OO HDZ1990 Vitez Bojan Vidović. Za Sabor ŽSB kandidati su i Jasna Žuljević (16), Anto Strukar (20), Ljubica Smiljanić (31) i Miroslav Petrović, predsjednik UG Zabrđa na broju 32.

OGLAS

Federalni parlament pokušati će dohvatiti Igor Livančić na broju 4 te liste, kao i Ivan Vidović na broju 10. Za državni parlament kandidatkinje iz Viteza su Ana Drmić (broj 5) i Biljana Livančić (broj 8).

OGLAS

HDZ1990 u trenutnom sazivu Sabora ŽSB ima jednog zastupnika, a kako se doznaje iz izvora bliskih ŽO HDZ1990 ŽSB ovoga puta nadaju se kako će poboljšati izborni rezultat i imati barem dva zastupnika na razini županije i jedan mandat u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

OGLAS
Oglasi
LM