viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.01.24 @ 08:08

Sarajevo-gas Istočno Sarajevo oglasilo se povodom informacije da će plin u Federaciji BiH biti skuplji za 3,9 posto prilikom čega ističu da za to nije kriv novi dogovoreni ugovor s obzirom na to da još nije potpisani.

“Obavještavamo javnost da ‘Sarajevo-gas’ a.d. Istočno Sarajevo nema potpisan novi Ugovor sa ‘Energoinvestom’ d.d. Sarajevo i na isti se još čeka od strane FBiH. I pored dogovora dva ministra Republike Srpske i Federacije BiH Petra Đokića i Vedrana Lakića, menadžment sarajevskog ‘Energoinvesta’ već dva tjedna ne potpisuje ugovor koji je upućen od strane ‘Sarajevo-gasa’ a.d. Istočno Sarajevo, a koji je vezan za zaključke sa sastanka”, naveli su iz entitetske kompanije.

OGLAS

Tvrde da Energoinvest po nalogu Sebije Izetbegović izaziva krizu s plinom u FBiH time što ne žele potpisati novi ugovor iako je sve dogovoreno.

OGLAS

“Sarajevski ‘Energoinvest’ uporno odbija potpisati ugovor i time želi izazvati krizu i da građane federalnog Sarajeva ostavi bez grijanja. Znajući da stvarni šef Bisere Hadžialjević nije Vlada FBiH, nego drugarica Sebija Izetbegović, savjetujem joj da je što prije pozove, jer gospođa Izetbegović već odavno mnogima nije dostupna. Ono što bi bilo korektno od strane sarajevskog ‘Energoinvesta’ i da to poduzeće izađe javno sa postotcima i koliko će cijena transporta uticati na najavljeno povećanje cijene”, izjavio je generalni direktor “Sarajevo-gasa” a.d. Istočno Sarajevo Nedeljko Elek.

OGLAS

Podsjećaju javnost da je 12.1.2024.godine održan sastanak u federalnom Ministarstvu energije, rudarstva i industrije i postignut je dogovor o novom trogodišnjem ugovoru za transport plina, po novoj cijeni, u iznosi 14,1 KM za 1.000 metara kubnih.

Sastanku koji je održan 12.01.2024. godine su prisustvovali direktori dva poduzeća Nedeljko Elek, direktor “Sarajevo-gasa” a.d. Istočno Sarajevo i Bisera Hadžialjević, direktor “Energoinvesta” d.d. Sarajevo, te resorni ministri iz Vlade FBiH i Vlade Srpske Vedran Lakić i Petar Đokić. Na sastanku je prihvaćena cijena novog Ugovor koji je trebao biti već potpisan i to na tri godine, s tim što će novu cijenu morati potvrditi ili Regulator Republike Srpske ili Vlada Republike Srpske, u narednih šest mjeseci.

Oglasi
LM