viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.09.23 @ 08:17
OGLAS

Federalni ministri po prestanku javne funkcije, ako se ne negdje ponovo ne zaposle, imaju pravo na “bijeli kruh”, točnije naknadu za godinu koju čini više tisuća KM mjesečno iako ne idu na posao.

U Federalnom ministarstvu trgovine nam je rečeno da je bivši ministar Zlatan Vujanović ostvario pravo na “bijeli kruh ” počevši od 29. .2023. godine.

OGLAS

Pravo na naknadu plaće nakon prestanka javne funkcije ima 12 mjeseci ili do zasnivanja novog radnog ili ugovornog odnosa. Iznos naknade je 3.624,48 KM mjesečno – naveli su nam iz Federalnog ministarstva trgovine.

OGLAS

Odgovorili su i iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

OGLAS

– Denisu Lasiću odobreno je pravo na naknadu plaće nakon prestanka funkcije federalnog ministra prometa i komunikacija počevši od 29.04.2023. u trajanju od 12 mjeseci. Naknada je korištena do 25.05.2023.godine i isplaćena u iznosu od 3.143,70 KM kao naknada za mjesec svibanj- naveli su.

Lasić je dobio naknadu samo za mjesec dana jer je potom izabran za direktora Javnog poduzeća Autoceste FBiH.

Bivši federalni ministar pravde Mato Jozić nam je kazao kako mu je odobren “bijeli kruh”.

– Nova Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je imenovana 28. travnja ove godine, a ja sam rješenje za “bijeli krih” dobio 29. travnja i imam pravo na naknadu plaće godinu dana od datuma rješenja. Administrativno povjerenstvo Vlade FBiH je to koja odobrava – objasnio nam je Jozić.

Bivši federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić nije odgovorio prima li “bijeli kruh”, kao što nije odgovoreno iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Bivši federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić nije podnio zahtjev za “bijeli kruh” jer je stekao uvjete za mirovinu. U Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti su podsjetili da nisu imali ministra od odlaska tadašnje ministrice Elvire Dilberović za veleposlanicu u Švedsku, tako da nije ni moglo biti zahtjeva.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM