viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 16.01.24 @ 19:40

Predstavnici gospodarskih društava iz sektora prometa naftom i naftnim derivatima sa područja Bijeljine održali su sastanak na kome su, kako kažu, analizirani negativni efekti po njihovo poslovanje, a koji su izazvani odlukom o radnom vremenu u gradu pa s toga i traže izmjenu te odluke.

Sastanak predstavnika društava iz sektora prometa naftom i naftnim derivatima sa područja Bijeljine održan je u prostorijama Područne privredne komore Bijeljina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici 15 društava registriranih u Bijeljini, koji se bave prometom nafte, traže izmjenu gradske odluke o neradnoj nedjelji, koja im – kako pojašnjavaju – onemogućava prodaju pratećih proizvoda na benzinskim crpkama, osim točenja goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadležnima u Gradskoj upravi nisu se kažu obraćali pojedinačno, stava su da okupljeni oko istog stava mogu postići više i na neki način riješiti probleme sa kojima se suočavaju, a gubici koje su do sada nanizali kako oni, tako i kupci su evidentni, prenosi NTV Arena.

– Više puta smo isticali i pokretali inicijative za promjenu odluke o neradnoj nedjelji za trgovačke objekte u Bijeljini – podsjećaju u Područnoj privrednoj komori Bijeljina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o neradnoj nedjelji u Bijeljini iz 2021. godine negativno je utjecala na gospodarstvo i prihode gospodarskih društava u gradu, pojašnjava Marković iznoseći pokazatelje kojima raspolažu.

Ni preregistracija djelatnosti, za kojom su već ranije posegnuli neki gospodarstvenici i trgovci na području Semberije kako bi ublažili negativne efekte odluke o neradnoj nedjelji, nije kažu sudionici današnjeg sastanka pravo rješenje.

Na ovaj sastanak pozvani su i predstavnici Gradske uprave ističu u bijeljinskoj Područnoj privrednoj komori i napominju da u ranijem periodu na inicijative o pitanju neradne nedjelje, koje su upućivali ka Gradskoj kući, do sada nije bilo odgovora.

Oglasi
LM