viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.01.24 @ 17:35

Dvojica državljanina Rumunjske osumnjičeni su da su presreli komunikaciju između kineske i dobojske tvrtke, izmijenili podatke i “skinuli” 42.000 američkih dolara.

Protiv Rumunja R.O.T. i A.O.T., su službenici Policijske uprave Doboj, Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj podnijeli izvješće zbog osnova sumnje da su izvršili krivična djela kompjuterska prijevara i pranje novca.

OGLAS

Kako saznajemo, radi se o djelu koje je počinjeno prije skoro pet godina kada je dobojska od kineske tvrtke, dobila predračun za robu, a hakeri su presreli taj mail, izmijenili podatke te je novac tako uplaćen na drugi račun, a dobojska tvrtka je oštećena.

OGLAS

,,Za Rumunje postoji osnov sumnje da su od 29. svibnja 2019. do 14. lipnja te iste godine, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi presretala elektronsku poštu i mijenjala instrukcije za plaćanje između jedne pravne osobe iz Republike Kine i jedne pravne osobe sa područja grada Doboja i na taj način stekla protupravnu imovinsku korist u iznosu od 42.000 američkih dolara”, navode iz policije.

OGLAS
Oglasi
LM